FCSB (STEAUA) – CRAIOVA 2-0 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Ultimul derby din sezonul de iarnă 2019

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Derby-ul etapei se joacă pe Arena Națională, între FCSB și Craiova. Duelul  a început azi, de la 20:00, liveTEXT pe RomaniaTV.net, televizat de TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Plus.

RomaniaTV.net
22 dec. 2019, 14:07
FCSB (STEAUA) – CRAIOVA 2-0 LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Ultimul derby din sezonul de iarnă 2019

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Meciul FCSB – CRAIOVA e ultimul derby din 2019. Meciul de pe Arena Națională se joacă duminică, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport, Digi Sport, Look Plus și în format live text pe RomaniaTV.net.

FCSB (STEAUA) - CRAIOVA 2-0, Tănase ratează un 11 m în ultimul minut al primei reprize

FCSB (STEAUA) - CRAIOVA 2-0, gol Coman

FCSB (STEAUA) - CRAIOVA 1-0, gol Man

Arena Naţională este gazdă pentru ultimul derby al anului în Liga 1. FCSB şi U Craiova se întâlnesc într-un meci în care miza este locul trei în clasament. Înainte de meci, oltenii lui Piţurcă ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 37 de puncte, în timp ce echipa lui Bogdan Vintilă e pe locul patru, cu 36 de puncte. Dacă bate, FCSB urcă peste olteni şi termină anul pe podium. Oltenii au plecat spre Bucureşti cu trenul, aşa cum au obişnuit în ultimii ani.

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. 

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Echipele de start:

FCSBBălgrădean - Crețu, Planic, I. Cristea, Soiledis - Moruțan, Ov. Popescu, Panțîru - Man, Fl. Tănase, Fl. ComanRezerve: Vlad - Cr. Manea, Nedelcu, L. Filip, Gnohere, Vînă, Hora. Antrenor: Bogdan Vintilă.

CRAIOVAL. Popescu - Șt. Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Cicâldău, Cosic, N. Bancu - Zakaric, A. Ivan, Val. MihăilăRezerve: Marinescu - Mățel, Tiago Ferreira, Ivanov, Bărbuț, Mateiu, Baiaram. Antrenor: Victor Pițurcă.

Stadion: „Arena Națională".

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Mircea Orbuleț și Valentin Avram (toți din București).

În ultimele cinci partide, Craiova are trei victorii şi două înfrângeri, în timp ce FCSB stă mai bine. Are patru succese strânse în ultimele cinci meciuri. FCSB a câştigat ultimele patru confruntări directe cu oltenii. Ultima dată, trupa din Bănie s-a impus cu 2-1 în faţa FCSB-ului, în octombrie 2018, chiar pe "Ion Oblemenco".

"Sunt bucuros că a venit acest joc, pentru că este unul de 3 puncte, îl aşteptam cu nerăbdare pentru că vrem să ne continuăm drumul spre locul 1 cu o victorie, vrem să încheiem anul cu un rezultat pozitiv pentru că ultima impresie contează. O echipă puternică, cu jucători valoroşi, cu un antrenor foarte valoros şi tocmai de aceea ne dorim această victorie pentru că ne dă şi măsura valorii noastre", a spus Bogdan Vintilă la conferinţa de presă dinainte de FCSB - U Craiova.

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Avantaj FCSB

FCSB traversează o perioadă excelentă, cu 25 de puncte acumulate în ultimele 10 etape, perioadă în care e depășită doar de surprinzătoarea Astra. Cu victorii în derby-ul cu Craiova și în restanța cu Voluntari, coroborat cu depunctarea Astrei, FCSB ar ajunge pe locul secund, la doar două puncte de liderul CFR Cluj.

Oltenii au un palmares slab în jocurile disputate pe teren străin. Nu au câștigat niciunul dintre ultimele 5, reușind să marcheze o singură dată, în egalul 1-1 cu Chindia. Totuși, un triumf în ultimul meci de Liga 1 din 2019 i-ar duce pe craioveni la 40 de puncte, cu doar 4 mai puține decât liderul.

FCSB domină în meciurile directe jucate pe teren propriu în fața celor de la CS Universitatea. De la promovarea oltenilor, bucureștenii s-au impus de 7 ori și au încheiat o dată la egalitate. Meciul tur din acest sezon, disputat pe arena „Ion Oblemenco", a fost tranșat de FCSB prin golul marcat de Tsoumou în minutul 88.

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV.  CU GÂNDUL LA TITLU


„Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Craiova, dar va fi frumos pentru că suporterii lor vor face deplasarea în număr foarte mare. De asemenea, vor veni şi fanii noştri în număr mare, va fi spectacol total. Suntem sută la sută cu gândul la acest derby cu Craiova. Sper să nu facem pași greșiți în lupta pentru titlu"
Dragoș Nedelcu, mijlocaș FCSB

„Va fi un meci între două echipe bune ale campionatului, vom merge acolo să dăm totul şi să luăm cele trei puncte. Se putea mai bine în acest an, dar sunt sigur că anul viitor o să facem mai mult", susţine Alexandru Cicâldău, mijlocaș CSU Craiova

FCSB (STEAUA) - UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Vintilă vs. Pițurcă

  • Bogdan Argeş Vintilă a debutat ca principal în Liga 1 pe 16 septembrie 2013, în Viitorul – FC Botoşani 0-0. Pe lângă gruparea constănţeană, acesta a mai antrenat-o pe FC Voluntari în șase meciuri din sezonul 2015/2016. A strâns 55 de jocuri în principala competiţie internă, 22 victorii, 15 remize şi 18 înfrângeri.
  • Partida Universitatea Craiova – FCSB 0-1 a consemnat revenirea lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a unei formaţii din CASA Liga 1 după aproape noua ani (3 decembrie 2010, CFR Cluj – FC U Craiova 2-1). A strâns 204 meciuri în campionat, 116 încheiate cu victorii, 44 la egalitate şi 44 cu înfrângeri. Cea mai importantă performanţă în principala competiţie internă o reprezintă titlul câştigat cu roş-albaştrii bucureşteni în sezonul 2000/2001.
  • – Doi jucători au câştigat titlul de golgheter al României sub conducerea tehnică a lui Victor Piţurcă: Gheorghe Craioveanu (1994/1995, Universitatea Craiova – 27 goluri) şi Claudiu Răducanu (2002/2003, FCSB – 21 goluri).
  • – A bifat 56 de meciuri oficiale pe banca României, contribuind la ultimele trei calificări ale primei reprezentative la Campionatul European.
  • Bogdan Vintilă vs Victor Piţurcă: un joc – un victorie Vintilă.
  • Victor Piţurcă vs FCSB: 3 jocuri – o remiză – două înfrângeri (statistică LPF)

Becali: Când mă gândesc la Vintilă nu mă mai interesează niciun antrenor din lume, nici Mourinho. E primul antrenor pe care nu îl dau niciodată afară

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, într-un interviu pentru Look Plus, că nu îl va da niciodată afară pe tehnicianul Bogdan Vintilă, indiferent de parcursul echipei. 

“Dacă îl am pe Vintilă - şi nu o spun de curtoazie, când mă gândesc la Vintilă nu mă mai interesează niciun antrenor din lume. Nici Mourinho. Atât de mult mă încântă. Vintilă e primul antrenor care nu va pleca de a Steaua. El, antrenor, el Vintilă, e primul antrenor pe care nu îl dau niciodată afară pe orice loc am fi. Îl iubesc prea mult. De ce? Are atâta de multă ascultare, în sens duhovnicesc, şi atât înţelept este şi atât de bine mă înţeleg cu el că nici nu cred ca el să vină pe locul trei sau patru sau să nu ia campionatul. Aşa cred, că FCSB ia campionatul. Este singurul antrenor pe care niciodată nu îl dau afară. Toată viaţa lucrez cu el. 25 de ani. Şi nu mă interesează ce rezultate… Şi dacă e echipa pe ultimul, nu mă interesează. Omul Vintilă pentru mine contează. Până la adânci bătrâneţi lucrez cu el. Eu când o să mor la înmormântarea mea să vină el, antrenor”, a spus Becali.

El a mai declarat că în fotbal cel mai mult îl deranjează atunci când greşesc arbitrii. “Sută la sută de acord cu VAR-ul. Kovacs, mare arbitru, dar ţin minte la meciul cu Astra nu a dat 11 metri şi l-a tăvălit pe Tănase. Tot cu Astra, trei goluri valabile anulate”.

Becali l-a lăudat pe Florinel Coman, spunând că nu numai că nu pierde mingea, dar “a început să facă nişte lucruri de senzaţie, în genul lui Neymar, păstrând proporţiile”. El crede însă că pe Moruţan va lua cei mai mulţi bani.

Întrebat de jucătorii pe care i-ar dori la FCSB şi nu poate să-i ia, Becali i-a menţionat pe Omrani, Mihăilă şi Ianis Hagi.

În iarnă, FCSB trebuie neapărat să achiziţioneze un atacant şi cel puţin un fundaş central, a mai spus el.

“Cea mai mare greşeală pe care am făcut-o, când m-am certat cu Gică Hagi. Şi a doua, când l-am dat pe naşul meu Hagi la TAS. Cea mai bună decizie, când l-am adus pe Reghecampf şi a plecat Mirel”, a declarat Becali.

El a mai afirmat că FCSB valorează în acest moment “cel puţin 50 de milioane”.

Dintre antrenorii care au pregătit echipa bucureşteană, Becali spune că a rămas prieten cu toţi, cu excepţia lui Gâlcă, Piţurcă şi Bogdan Andone.

Gigi Becali a vorbit şi despre tehnicianul Ionuţ Popa, care are probleme mari de sănătate şi un tratament costisitor: “Se să fac, să mă dus eu să plătesc? Să trimită factura. Adu factura şi plătesc. Nu m-a sunat nimeni. Am zis că da, da. Am spus şi la mine la clinică poate să vină şi îi facem gratuit toate. Sau are de plătit… Adu factura!”.

STEAUA VS CRAIOVA 2019 Piţurcă, întrebat dacă surpriza FCSB la meciul cu CSU Craiova ar putea fi prezenţa lui Becali pe bancă: El e tot timpul acolo, dar nu-l vedeţi voi

Antrenorul FCSB, Bogdan Vintilă, a promis o mare surpriză în meciul cu CSU Craiova, însă tehnicianul oltenilor Victor Piţurcă nu crede în surprize. Întrebat într-o conferinţă de presă dacă surpriza ar putea fi prezenţa patronului FCSB, Gigi Becali, pe bancă la meciul cu Craiova, Piţurcă a răspuns: "El oricum stă tot timpul acolo, staţi liniştiţi, chiar dacă nu îl vedeţi voi". 

"Ultimul joc din acest an, noi ne dorim victoria, la fel FCSB, sper să fie un spectacol reuşit şi Universitatea Craiova să învingă. Nu există diferenţe de valoare, din punctul meu de vedere. Ei au mai multă coerenţă în atac ca noi, reuşesc să marcheze goluri, dar şi noi când suntem motivaţi şi în zi bună putem să marcăm goluri. Nu vom adopta o tactică de apărare, vom ataca atunci când va fi cazul, ne vom apăra, pentru că eşti obligat să te aperi în multe momente. Să vedem cine va conduce jocul. Am înţeles că ei nu pregătesc o mare surpriză (n.r. - Gigi Becali pe bancă?) El oricum stă tot timpul acolo, staţi liniştiţi, chiar dacă nu îl vedeţi voi. Surprize sunt atunci când echipa joacă bine şi câştigă. În rest, surprize mari nu pot să fie, pentru că ne cunoaştem echipele, jucătorii, ce surprize? Nu joacă X, joacă Y. Nu joacă 4-3-3, joacă 4-4-2, nu văd mari surprize. (n.r. - despre faptul că U Craiova nu a mai câştigat de 30 de ani împotriva Stelei la Bucureşti) Nici nu ştiam acest lucru, să zicem că ar fi o performanţă, dacă am câştiga am face suporterii noştri foarte, foarte fericiţi, ţinând cont că vin şi sărbătorile, dar e un joc ca oricare altul, e un joc cu o contracandidată la locul I, fiindcă noi nu ne-am pierdut speranţa de a lupta pentru primul loc şi contează foarte mult punctele care sunt puse în joc. Koljici şi Martici nu vor juca, accidentaţi, iar Fortes este suspendat. E prima dată când stau pe Arena Naţională (n.r. - după ce a fost selecţioner) pe banca de rezerve a oaspeţilor. De obicei stăteam în dreapta la naţională şi tot în vestiarul din dreapta, dar acum cred că acolo stau cei de la FCSB. (n.r - despre faptul că Marius Lăcătuş că ţine cu Craiova în meciul cu FCSB). E normal, e prietenul meu, cu cină să ţină, cu Vintilă? Nu are cum. Nu sepune problema să depindă de acest meci dacă rămân sau nu la Craiova", a declarat Piţurcă.

Întrebat dacă şi el îşi doreşte un jucător de la FCSB, aşa cum Becali îl vrea pe Valentin Mihăilă de la Craiova, Piţurcă a răspuns: "Sigur că îmi doresc, dar nu sunt şanse pentru a-l obţine, pentru că noi nu-l vom da pe Mihăilă la FCSB, nu se pune problema."

Victor Piţurcă a anunţat plecarea portarului Mirko Pigliacelli şi a mijlocaşului Alexandru Ioniţă de la CSU Craiova.

"Nu suntem în negocieri cu nimeni. Am vorbit cu doi jucători pe care ni-i dorim, dar nu din România, însă nu s-a reuşit nimic cu acei jucători. Căutăm jucători în toate compartimentele, portar obligatoriu dacă Pigliacelli şi probabil nu va mai continua. Ioniţă nu a mai făcut parte din lotul nostru, aveam mare încredere în el, din păcate nu a reacţionat aşa cum aş fi vrut eu şi cred că şi pentru el ar fi bine să meargă la o echipă unde să joace. El este împrumutat de noi de la CFR, mai are de stat aici şase luni, dacă va fi o echipă şi el va dori să plece, eu sunt de acord să facă pasul acesta, pentru că este tânăr şi are nevoie să joace. Mai sunt jucători care nu vor face parte din lot", a spus tehnicianul.

Mijlocaşul Alexandru Cicâldău a spus că Universitatea Craiova putea obţine mai mule victorii în acest sezon: "Va fi un meci între două echipe bune ale campionatului, vom merge acolo să dăm totul şi să luăm cele trei puncte. Se putea mai bine în acest an, dar sunt sigur că anul viitor o să facem mai mult."

CS Universitatea Craiova va evolua, duminică, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, cu FCSB, în etapa a XXII-a a Ligii I, ultimul meci din prima ligă în 2019.

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Meciul FCSB – CRAIOVA e ultimul derby din 2019. Meciul de pe Arena Națională se joacă duminică, de la ora 20:00, în direct la Telekom Sport, Digi Sport, Look Plus și în format live text pe RomaniaTV.net.

FCSB (STEAUA) – CRAIOVA 2-0, Tănase ratează un 11 m în ultimul minut al primei reprize

FCSB (STEAUA) – CRAIOVA 2-0, gol Coman

FCSB (STEAUA) – CRAIOVA 1-0, gol Man

Arena Naţională este gazdă pentru ultimul derby al anului în Liga 1. FCSB şi U Craiova se întâlnesc într-un meci în care miza este locul trei în clasament. Înainte de meci, oltenii lui Piţurcă ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 37 de puncte, în timp ce echipa lui Bogdan Vintilă e pe locul patru, cu 36 de puncte. Dacă bate, FCSB urcă peste olteni şi termină anul pe podium. Oltenii au plecat spre Bucureşti cu trenul, aşa cum au obişnuit în ultimii ani.

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. 

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Echipele de start:

FCSBBălgrădean – Crețu, Planic, I. Cristea, Soiledis – Moruțan, Ov. Popescu, Panțîru – Man, Fl. Tănase, Fl. ComanRezerve: Vlad – Cr. Manea, Nedelcu, L. Filip, Gnohere, Vînă, Hora. Antrenor: Bogdan Vintilă.

CRAIOVAL. Popescu – Șt. Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu – Cicâldău, Cosic, N. Bancu – Zakaric, A. Ivan, Val. MihăilăRezerve: Marinescu – Mățel, Tiago Ferreira, Ivanov, Bărbuț, Mateiu, Baiaram. Antrenor: Victor Pițurcă.

Stadion: „Arena Națională”.

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Mircea Orbuleț și Valentin Avram (toți din București).

În ultimele cinci partide, Craiova are trei victorii şi două înfrângeri, în timp ce FCSB stă mai bine. Are patru succese strânse în ultimele cinci meciuri. FCSB a câştigat ultimele patru confruntări directe cu oltenii. Ultima dată, trupa din Bănie s-a impus cu 2-1 în faţa FCSB-ului, în octombrie 2018, chiar pe „Ion Oblemenco”.

„Sunt bucuros că a venit acest joc, pentru că este unul de 3 puncte, îl aşteptam cu nerăbdare pentru că vrem să ne continuăm drumul spre locul 1 cu o victorie, vrem să încheiem anul cu un rezultat pozitiv pentru că ultima impresie contează. O echipă puternică, cu jucători valoroşi, cu un antrenor foarte valoros şi tocmai de aceea ne dorim această victorie pentru că ne dă şi măsura valorii noastre”, a spus Bogdan Vintilă la conferinţa de presă dinainte de FCSB – U Craiova.

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Avantaj FCSB

FCSB traversează o perioadă excelentă, cu 25 de puncte acumulate în ultimele 10 etape, perioadă în care e depășită doar de surprinzătoarea Astra. Cu victorii în derby-ul cu Craiova și în restanța cu Voluntari, coroborat cu depunctarea Astrei, FCSB ar ajunge pe locul secund, la doar două puncte de liderul CFR Cluj.

Oltenii au un palmares slab în jocurile disputate pe teren străin. Nu au câștigat niciunul dintre ultimele 5, reușind să marcheze o singură dată, în egalul 1-1 cu Chindia. Totuși, un triumf în ultimul meci de Liga 1 din 2019 i-ar duce pe craioveni la 40 de puncte, cu doar 4 mai puține decât liderul.

FCSB domină în meciurile directe jucate pe teren propriu în fața celor de la CS Universitatea. De la promovarea oltenilor, bucureștenii s-au impus de 7 ori și au încheiat o dată la egalitate. Meciul tur din acest sezon, disputat pe arena „Ion Oblemenco”, a fost tranșat de FCSB prin golul marcat de Tsoumou în minutul 88.

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV.  CU GÂNDUL LA TITLU

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Craiova, dar va fi frumos pentru că suporterii lor vor face deplasarea în număr foarte mare. De asemenea, vor veni şi fanii noştri în număr mare, va fi spectacol total. Suntem sută la sută cu gândul la acest derby cu Craiova. Sper să nu facem pași greșiți în lupta pentru titlu”
Dragoș Nedelcu, mijlocaș FCSB

„Va fi un meci între două echipe bune ale campionatului, vom merge acolo să dăm totul şi să luăm cele trei puncte. Se putea mai bine în acest an, dar sunt sigur că anul viitor o să facem mai mult”, susţine Alexandru Cicâldău, mijlocaș CSU Craiova

FCSB (STEAUA) – UNIVERSITATEA CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM LOOK TV. Vintilă vs. Pițurcă

  • Bogdan Argeş Vintilă a debutat ca principal în Liga 1 pe 16 septembrie 2013, în Viitorul – FC Botoşani 0-0. Pe lângă gruparea constănţeană, acesta a mai antrenat-o pe FC Voluntari în șase meciuri din sezonul 2015/2016. A strâns 55 de jocuri în principala competiţie internă, 22 victorii, 15 remize şi 18 înfrângeri.
  • Partida Universitatea Craiova – FCSB 0-1 a consemnat revenirea lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a unei formaţii din CASA Liga 1 după aproape noua ani (3 decembrie 2010, CFR Cluj – FC U Craiova 2-1). A strâns 204 meciuri în campionat, 116 încheiate cu victorii, 44 la egalitate şi 44 cu înfrângeri. Cea mai importantă performanţă în principala competiţie internă o reprezintă titlul câştigat cu roş-albaştrii bucureşteni în sezonul 2000/2001.
  • – Doi jucători au câştigat titlul de golgheter al României sub conducerea tehnică a lui Victor Piţurcă: Gheorghe Craioveanu (1994/1995, Universitatea Craiova – 27 goluri) şi Claudiu Răducanu (2002/2003, FCSB – 21 goluri).
  • – A bifat 56 de meciuri oficiale pe banca României, contribuind la ultimele trei calificări ale primei reprezentative la Campionatul European.
  • Bogdan Vintilă vs Victor Piţurcă: un joc – un victorie Vintilă.
  • Victor Piţurcă vs FCSB: 3 jocuri – o remiză – două înfrângeri (statistică LPF)

Becali: Când mă gândesc la Vintilă nu mă mai interesează niciun antrenor din lume, nici Mourinho. E primul antrenor pe care nu îl dau niciodată afară

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, într-un interviu pentru Look Plus, că nu îl va da niciodată afară pe tehnicianul Bogdan Vintilă, indiferent de parcursul echipei. 

“Dacă îl am pe Vintilă – şi nu o spun de curtoazie, când mă gândesc la Vintilă nu mă mai interesează niciun antrenor din lume. Nici Mourinho. Atât de mult mă încântă. Vintilă e primul antrenor care nu va pleca de a Steaua. El, antrenor, el Vintilă, e primul antrenor pe care nu îl dau niciodată afară pe orice loc am fi. Îl iubesc prea mult. De ce? Are atâta de multă ascultare, în sens duhovnicesc, şi atât înţelept este şi atât de bine mă înţeleg cu el că nici nu cred ca el să vină pe locul trei sau patru sau să nu ia campionatul. Aşa cred, că FCSB ia campionatul. Este singurul antrenor pe care niciodată nu îl dau afară. Toată viaţa lucrez cu el. 25 de ani. Şi nu mă interesează ce rezultate… Şi dacă e echipa pe ultimul, nu mă interesează. Omul Vintilă pentru mine contează. Până la adânci bătrâneţi lucrez cu el. Eu când o să mor la înmormântarea mea să vină el, antrenor”, a spus Becali.

El a mai declarat că în fotbal cel mai mult îl deranjează atunci când greşesc arbitrii. “Sută la sută de acord cu VAR-ul. Kovacs, mare arbitru, dar ţin minte la meciul cu Astra nu a dat 11 metri şi l-a tăvălit pe Tănase. Tot cu Astra, trei goluri valabile anulate”.

Becali l-a lăudat pe Florinel Coman, spunând că nu numai că nu pierde mingea, dar “a început să facă nişte lucruri de senzaţie, în genul lui Neymar, păstrând proporţiile”. El crede însă că pe Moruţan va lua cei mai mulţi bani.

Întrebat de jucătorii pe care i-ar dori la FCSB şi nu poate să-i ia, Becali i-a menţionat pe Omrani, Mihăilă şi Ianis Hagi.

În iarnă, FCSB trebuie neapărat să achiziţioneze un atacant şi cel puţin un fundaş central, a mai spus el.

“Cea mai mare greşeală pe care am făcut-o, când m-am certat cu Gică Hagi. Şi a doua, când l-am dat pe naşul meu Hagi la TAS. Cea mai bună decizie, când l-am adus pe Reghecampf şi a plecat Mirel”, a declarat Becali.

El a mai afirmat că FCSB valorează în acest moment “cel puţin 50 de milioane”.

Dintre antrenorii care au pregătit echipa bucureşteană, Becali spune că a rămas prieten cu toţi, cu excepţia lui Gâlcă, Piţurcă şi Bogdan Andone.

Gigi Becali a vorbit şi despre tehnicianul Ionuţ Popa, care are probleme mari de sănătate şi un tratament costisitor: “Se să fac, să mă dus eu să plătesc? Să trimită factura. Adu factura şi plătesc. Nu m-a sunat nimeni. Am zis că da, da. Am spus şi la mine la clinică poate să vină şi îi facem gratuit toate. Sau are de plătit… Adu factura!”.

STEAUA VS CRAIOVA 2019 Piţurcă, întrebat dacă surpriza FCSB la meciul cu CSU Craiova ar putea fi prezenţa lui Becali pe bancă: El e tot timpul acolo, dar nu-l vedeţi voi

Antrenorul FCSB, Bogdan Vintilă, a promis o mare surpriză în meciul cu CSU Craiova, însă tehnicianul oltenilor Victor Piţurcă nu crede în surprize. Întrebat într-o conferinţă de presă dacă surpriza ar putea fi prezenţa patronului FCSB, Gigi Becali, pe bancă la meciul cu Craiova, Piţurcă a răspuns: „El oricum stă tot timpul acolo, staţi liniştiţi, chiar dacă nu îl vedeţi voi”. 

„Ultimul joc din acest an, noi ne dorim victoria, la fel FCSB, sper să fie un spectacol reuşit şi Universitatea Craiova să învingă. Nu există diferenţe de valoare, din punctul meu de vedere. Ei au mai multă coerenţă în atac ca noi, reuşesc să marcheze goluri, dar şi noi când suntem motivaţi şi în zi bună putem să marcăm goluri. Nu vom adopta o tactică de apărare, vom ataca atunci când va fi cazul, ne vom apăra, pentru că eşti obligat să te aperi în multe momente. Să vedem cine va conduce jocul. Am înţeles că ei nu pregătesc o mare surpriză (n.r. – Gigi Becali pe bancă?) El oricum stă tot timpul acolo, staţi liniştiţi, chiar dacă nu îl vedeţi voi. Surprize sunt atunci când echipa joacă bine şi câştigă. În rest, surprize mari nu pot să fie, pentru că ne cunoaştem echipele, jucătorii, ce surprize? Nu joacă X, joacă Y. Nu joacă 4-3-3, joacă 4-4-2, nu văd mari surprize. (n.r. – despre faptul că U Craiova nu a mai câştigat de 30 de ani împotriva Stelei la Bucureşti) Nici nu ştiam acest lucru, să zicem că ar fi o performanţă, dacă am câştiga am face suporterii noştri foarte, foarte fericiţi, ţinând cont că vin şi sărbătorile, dar e un joc ca oricare altul, e un joc cu o contracandidată la locul I, fiindcă noi nu ne-am pierdut speranţa de a lupta pentru primul loc şi contează foarte mult punctele care sunt puse în joc. Koljici şi Martici nu vor juca, accidentaţi, iar Fortes este suspendat. E prima dată când stau pe Arena Naţională (n.r. – după ce a fost selecţioner) pe banca de rezerve a oaspeţilor. De obicei stăteam în dreapta la naţională şi tot în vestiarul din dreapta, dar acum cred că acolo stau cei de la FCSB. (n.r – despre faptul că Marius Lăcătuş că ţine cu Craiova în meciul cu FCSB). E normal, e prietenul meu, cu cină să ţină, cu Vintilă? Nu are cum. Nu sepune problema să depindă de acest meci dacă rămân sau nu la Craiova”, a declarat Piţurcă.

Întrebat dacă şi el îşi doreşte un jucător de la FCSB, aşa cum Becali îl vrea pe Valentin Mihăilă de la Craiova, Piţurcă a răspuns: „Sigur că îmi doresc, dar nu sunt şanse pentru a-l obţine, pentru că noi nu-l vom da pe Mihăilă la FCSB, nu se pune problema.”

Victor Piţurcă a anunţat plecarea portarului Mirko Pigliacelli şi a mijlocaşului Alexandru Ioniţă de la CSU Craiova.

„Nu suntem în negocieri cu nimeni. Am vorbit cu doi jucători pe care ni-i dorim, dar nu din România, însă nu s-a reuşit nimic cu acei jucători. Căutăm jucători în toate compartimentele, portar obligatoriu dacă Pigliacelli şi probabil nu va mai continua. Ioniţă nu a mai făcut parte din lotul nostru, aveam mare încredere în el, din păcate nu a reacţionat aşa cum aş fi vrut eu şi cred că şi pentru el ar fi bine să meargă la o echipă unde să joace. El este împrumutat de noi de la CFR, mai are de stat aici şase luni, dacă va fi o echipă şi el va dori să plece, eu sunt de acord să facă pasul acesta, pentru că este tânăr şi are nevoie să joace. Mai sunt jucători care nu vor face parte din lot”, a spus tehnicianul.

Mijlocaşul Alexandru Cicâldău a spus că Universitatea Craiova putea obţine mai mule victorii în acest sezon: „Va fi un meci între două echipe bune ale campionatului, vom merge acolo să dăm totul şi să luăm cele trei puncte. Se putea mai bine în acest an, dar sunt sigur că anul viitor o să facem mai mult.”

CS Universitatea Craiova va evolua, duminică, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, cu FCSB, în etapa a XXII-a a Ligii I, ultimul meci din prima ligă în 2019.