FCSB – UTA: 2-1. Nicolae Dică mai rămâne un meci: „Trebuie să urmăm exemplul lui Silkeborg”

Echipa FCSB a învins duminică, pe teren propriu, formaţia UTA Arad, scor 2-1, într-un meci din etapa a 14-a a Superligii.

16 oct. 2022, 20:33
FCSB – UTA: 2-1. Nicolae Dică mai rămâne un meci: „Trebuie să urmăm exemplul lui Silkeborg”

FCSB – UTA: 2-1. Echipa lui Becali a deschis scorul în minutul 16, când Cordea i-a pasat lui Olaru, iar acesta a şutat imparabil de la 20 de metri. În minutul 35, arbitrul Sebastian Colţescu a oprit meciul pentru două minute din cauza materialelor pirotehnice aprinse de ultraşii FCSB din Peluza Nord. Compagno a înscris al doilea gol al bucureştenilor, din penalti, în minutul 88. Keseru a redus din diferenţă în minutul 90+1, înscriind primul său gol stagional. A fost a treia victorie consecutivă a echipei FCSB în campionat, bucureştenii au urcat pe locul 7, cu 17 puncte.

Nicolae Dică, antrenorul echipei FCSB, a declarat duminică, după meciul UTA, că nu înţelege cum echipa sa face cadou adversarilor goluri pe final de meci şi spune că FCSB încrie puţin la câte ocazii are în fiecare partidă.

”Marcăm foarte puţin din câte ocazii avem, prea puţine goluri. La finalizare trebuie să fim mai răi. Trebuie să urmăm exemplul lui Silkeborg, care a avut eficienţă maximă. Ca de obicei am făcut cadou un gol, cum primim noi. Nu înţeleg cum. Despre antenamente, ce să spun? Noi ne pregătim, antrenamentele sunt filmate, notate, avem şi parametrii tehnici. Nu e nimic de ascuns.

Darius Olaru este jucătorul care aleargă cel mai mult din echipă, iar azi a reuşit să marcheze. Sper să o mai facă şi în meciurile următoare. El de multe ori îşi face mingea pentru stângul, anul trecut i-a ieşit, anul ăsta mai puţin. Urmează meciul din cupă. Voi menaja jucători, dar asta nu înseamnă că nu ne interesează Cupa României”, a declarat Nicolae Dică.

FCSB – UTA DIGI SPORT ONLINE STREAM. Nicolae Dică, antrenorul echipei FCSB, a rămas în funcţie după meciul pierdut la Bucureşti joi, scor 0-5, şi a declarat că este foarte dezamăgit de prestaţia formaţiei sale în meciurile cu Silkeborg. Tehnicianul depinde acum de fiecare victorie.

FCSB – UTA DIGI SPORT ONLINE STREAM.

Min. 16, 1-0, gol Olaru

FCSB – UTA Arad, echipe de start:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Pantea – Cordea, Edjouma, Olaru – Omrani, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Boboc, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu
Antrenor: Nicolae Dică

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Abeid – Anton, Cascini – Stahl, R. Pop, Otele – Postolachi
Rezerve: Balauru – Dobrescu, Erico, Hoxhallari, Batha, Ubbink, Negoescu, Joebello, Keșeru
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Tunyogi Ferencz (Zalău) / Arbitru VAR: Flueran Viorel Nicusor (Craiova), Arbitru AVAR: Orbuleţ Mircea (Bucureşti)

FCSB – Silkeborg 0-5 pe Arena Naţională şi 0-10 la „general”. Umilinţă fără precedent
Nicolae Dică înainte de FCSB – UTA Arad: „Sunt buni la fazele fixe, deci trebuie să avem grijă”

Înainte de partida contra arădenilor, Nicolae Dică a primit și vești bune. El i-a avut la dispoziție pe fundașii Joonas Tamm și Joyskim Dawa, dar și pe extrema Florinel Coman. Cei 3 nu au evoluat în FCSB – Silkeborg 0-5. Risto Radunovic încă se pregătește separat.

„Tamm și Dawa s-au antrenat astăzi, Radunovic s-a pregătit separat. Și Coman s-a antrenat cu echipa”, a spus Nicolae Dică.

„Întâlnim o echipă care are ca obiectiv intrarea în play-off, o echipă bună și ofensivă, căreia îi place să aibă posesia și face presing sus. E bună la fazele fixe, așa că ne așteaptă o partidă grea. În campionat avem două victorii la rând. Trebuie să mergem pe această linie și să avem încredere în noi că putem câștiga jocul cu UTA.

A fost greu să-i montez pe jucători, dar le-am transmis numai lucruri pozitive. Trebuie să ne gândim la ce urmează, nu la ce a fost, și să redresăm lucrurile. Mă gândesc la ce avem de făcut mâine și poimâine, ceea ce s-a întâmplat în trecut s-a dus. Important este că am legat două victorii consecutive în campionat.

Gigi Becali şi îşi anunţă iar retragerea din fotbal: „E cea mai mare bătaie de joc din viața mea. Chiar îmi dau seama că aștia m-au luat de prost”
Din păcate, am știrbit-o în Europa. Am vorbit cu băieții, i-am încurajat, trebuie să ai încredere, curaj, să avem o atitudine bună. Doar așa putem câștiga. La fotbal, cum jucăm din 3 în 3 zile, avem șansa de a repara ce am făcut greșit la meciul precedent”, a adăugat Nicolae Dică.

Burleanu: CFR Cluj poate şi merită să meargă în primăvara europeană. La FCSB, rămâne la latitudinea clubului să ia cele mai bune decizii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că echipa CFR Cluj poate şi merită să trecă de grupele Conference League, după victoriile din meciurile cu Slavia Praga.

“CFR Cluj merită toată aprecierea noastră, toate felicitările, pentru că a reuşit o dublă victorie împotriva celui mai puternic adversar din grupă. CFR Cluj poate şi merită să meargă în primăvara europeană. FCSB trece printr-o perioadă dificilă. Rămâne la latitudinea clubului să ia cele mai bune decizii în ceea ce piveşte îmbunătăţirea relaţiei cu suporterii şi şrotejarea jucătorilor cu potenţial, care ar putea face obiectul unui transfer, dar şi jucători care sunt pe lista naţionalelor”.

În ceea ce priveşte grupa României de calificare la Euro 2024, Răzvan Burleanu consideră că este una echilibrată. “Am fi putut să întâlnim grupe dificile, adversari mai dificili, mai aales grupele B şi C. Este o grupă echilibrată. Această campanie de calificare este desxpre modul în care putem să ne depăşim pe noi înşine. Campania de calificare reprezintă şi o oportunitate de construire a unei echipe naţionale pentru marea performanţă.  Suntem conştienţi că nu este un proces uşor, este nevoie de o transformare mentală că putem să câştigăm. Această campanie începe chiar în noiembrie cu cele două amicale, unde vrem să vedem încredere, dăruire, curaaj, ambiţie. Sunt sigur că vom începe foarte bine campania. În momentul de faţă, în ceea ce priveşte coeziunea la nivelul lotului sunt semne mari de speranţă.  Trebuie să ne batem să câştigăm această grupă de calificare. Vă invit să fim optimişti, să putem să construim”, a afirmat el.
Burleanu a vorbit şi despre decizia TAS de suspendare a hotărârii Comisiei de Recurs a FRF în cazul CSA Steaua. Cazul este referitor la interdicţia de organizare a jocurilor oe propriul stadion pentru patru meciuri. “Este o decizie standard. CSA Steaua a făcut apel la TAS. E o decizie normală, cea a TAS-ului, pentru că altfel, dacă decizia nu ar fi fost suspendată, sancţiunea ar fi fost efectuată, prin urmare tribunalul nu ar mai fi avut ce să judece la final. Federaţiei nu i-a fost solicitat niciun punct de vedere pe acest subiect”.

Şeful FRF a mai declarat că nu va fi prezent la deschiderea Cupei Mondiale din Qatar. “Am fost invitat la meciul de deschidere al CM, dar avem un meci mult mai important, cu Moldova, un meci istoric, la Chişinău, unde voi fi prezent. Eu sper să ajung în faza finală a competiţiei”, a explicat el.

Burleanu a făcut referiri şi la meciurile României cu naţionala din Kosovo. “În contextul situaţiei geopolitice, FRF a iniţiat un dialog cu Guvernul României pentru a vedea în ce condiţii putem să organizăm meciurile cu Kosovo, atât cel de acasă, cât şi cel din deplasare. Până când nu avem un răspuns oficial din partea Guvenului, o să vă rog să îmi permiteţi să nu vorbesc mai mult despre acest subiect. Ce pot să vă spun este că sunt încrezător că acest meci se va juca pe teren propriu. Nu suntem singura ţară care am fi într-o asemenea situaţie, mă refer la Spania, Cipru sau Grecia, care au organizat meciuri pe teren propriu. Mai mult decât atât, CFR Cluj a jucat în grupele Conference League la Priştina, iar pe 3 noiembrie va juca acasă cu Ballkani, din Kosovo”.