FECIOARA MARIA, apariţii şi mesaje cutremurătoare

Fenomenul Medjugorje, Bosnia Herțegovina, este un subiect de discuție în cadrul bisericii, încă din anul 1981, când șase tineri au declarat că au primit mesaje de la Fecioara Maria.

26 iun. 2016, 13:36
FECIOARA MARIA, apariţii şi mesaje cutremurătoare

Peste 30 de milioane de credincioși s-au perindat prin zonă, în pelerinaj, unii susținând că au avut experiențe spirituale deosebite, scrie efemeride.ro.

Vaticanul a constituit o comisie pentru cercetarea și evaluarea acestor apariții. Numărul acestor apariții trece de 40000 de mii.

Cât adevăr și câtă șarlatanie? Autoritățile bisericești nu au dat un verdict cu privire la veridicitatea acestor apariții.

Citeşte şi AMANTA SECRETĂ lui Vlad Ţepeş. Katharina Siegel i-a dăruit 5 copii domnitorului FOTO

 Începând cu apariția de la Fatima, Portugalia, au început să fie raportate astfel de apariții în diverse colțuri ale lumii. În anul 1991, revista Time scria că la altarul Fecioarei Maria din Guadalupe, Mexic, trec anual 30 milioane de persoane.

Începând cu anul 1972, biserica aplică o serie de proceduri standard în investigarea autenticității acestor apariții. Sunt examinate trei aspecte. În primul rând, sunt evaluații subiecții, cei care raportează apariția. În al doilea rând, este examinat mesajul și impactul pastoral asupra vieții martorilor.

Biserica nu se grăbește să recunoască orice apariție, deoarece miraculosul nu poartă în sine o garanție a autenticității.

Cultul matern, relația mamă copil, este comun tuturor religiilor. În plan central este zeița mamă, simbolul fecundității.

Egiptenii se închinau zeiței Isis, grecii venerau pe Afrodita și Artemis. Epifanius afirma, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt să fie adorați, dar Mariei să nu-i aducem adorare. Ei trebuie să i se aducă cinste, dar numeni să nu i se închine.

Citeşte şi Decizie istorică: Maica Tereza va fi sanctificată în 2016

Mai târziu, Conciliul Bisericesc din Efes dă Mariei titlu de teotokos, născătoare de Dumnezeu. Sinodul a permis producerea de imagini cu Mama și Pruncul.

Timp de 20 de secole, biserica nu s-a pronunțat cu privire la starea Mariei dincolo de viața pământească. În anul 1950, Papa Pius al XII-lea proclamă ex cathedra, înălțarea la cer a Mariei. Conciliul Vaticanului avea să confirme doctrina înălțării, subliniind că trupul Mariei nu a putrezit ci a fost luat la cer.