FED CUP FRANTA-ROMANIA. Simona Halep a apelat la ajutorul Virginiei Ruzici. Dezvăluirile Simonei

FED CUP FRANTA-ROMANIA. Simona Halep a declarat pentru site-ul Fed Cup, că se simte inspirată de performanţa reuşită de managerul său, Virginia Ruzici, care a jucat o semifinală în această competiție, în 1973, pentru România.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 11:25
FED CUP FRANTA-ROMANIA. Simona Halep a apelat la ajutorul Virginiei Ruzici. Dezvăluirile Simonei

FED CUP FRANTA-ROMANIA. Înaintea semifinalei cu Franţa din acest weekend, de la Rouen, Simona Halep, a întrebat-o pe Virginia Ruzici cum a fost în 1973, la prima semifinală de Fed Cup jucată de echipa României.

Virginia a jucat acel meci şi am întrebat-o despre experienţa trăită. Era destul de relaxată în trecut, nu aşa stresată ca noi acum, dar mi-a spus că a fost un sentiment plăcut, iar faptul că joci pentru ţara ta e bine şi îţi dă mai multă energie. A mai spus că din câte ştie îmi place să joc pentru ţară, aşa că va fi bine”, a spus Simona Halep, care are 20 de victorii şi 9 înfrângeri în Fed Cup, de la debutul său în 2010.

FED CUP FRANTA-ROMANIA. Înaintea semifinalei cu Franţa, Halep, care a fost motivată în cariera sa şi de titlul cucerit de Ruzici la Roland Garros, în 1978, performanţă egalată de Simona anul trecut, a întrebat-o pe fosta mare jucătoare cum a fost în 1973, la prima semifinală jucată de echipa României.

Virginia a jucat acel meci şi am întrebat-o despre experienţa trăită. Era destul de relaxată în trecut, nu aşa stresată ca noi acum, dar mi-a spus că a fost un sentiment plăcut, iar faptul că joci pentru ţara ta e bine şi îţi dă mai multă energie. A mai spus că din câte ştie îmi place să joc pentru ţară, aşa că va fi bine„, a relatat Halep, care are 20 de victorii şi 9 înfrângeri în Fed Cup, de la debutul său în 2010.

În 1973, România a fost învinsă de Africa de Sud cu 2-1 în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup, pe zgură, la Bad Homburg (Germania de Vest).

Alize Cornet, una dintre componentele echipei Franţei pentru meciul de la Rouen (20-21 aprilie), a vorbit despre respectul care există faţă de selecţionata României, din care face parte Simona Halep, câştigătoarea Heart Award pentru evoluţia din meciul cu Cehia. Cornet a sugerat că Franţa are nevoie de un ”miracol” pentru a trece de România şi a juca finala, dar Halep nu a dorit să comenteze.