Federaţia Română de Rugby plachează coronavirusul. Măşti de protecţie pentru sportivii din lotul naţional

Tinand cont de ultimele evolutii privind raspandirea Coronavirusului COVID-19, Federatia Romana de Rugby informeaza  toate structurile sportive afiliate si colaboratorii,  pentru a preveni infectia cu Coronavirus, luand toate masurile de precautie recomandate de autoritati si la nivelul loturilor nationale. 

27 feb. 2020, 14:02
Federaţia Română de Rugby plachează coronavirusul. Măşti de protecţie pentru sportivii din lotul naţional

Incepand de vineri, 28 februarie, odata cu intrarea in cantonament a lotului national de seniori, care va pregati meciul cu Rusia de pe 7 februarie din Rugby Europe Championship, jucatorii vor primi masti de protectie si dezinfectat pentru maini. De asemenea, ei vor fi informati despre masurile elementare care trebuie luate pentru a evita infectarea cu coronavirus.

„Mai ales in cazul infectiilor virale, e mult mai important sa previi decat sa tratezi. Nu trebuie sa supraevaluam pericolul care exista, dar categoric spalatul corect si repetat pe maini si celelalte reguli de igiena cunoscute, trebuie sa le aplicam cu si mai multa seriozitate decat o facem in mod normal. De asemenea, in masura posibilitatilor trebuie sa evitam spatiile inchise extrem de aglomerate de tipul mall, supermarket si sa mergem la medic daca apare febra peste 38,5 grade, tuse, dureri de cap si stare generala alterata. Este normal sa luam aceste masuri de profilaxie pentru loturile noastre nationale de rugby in conditiile in care, in luna martie, vor exista deplasari externe la toate loturile: U18, U20 si seniori”, a declarat Alin Popescu, manager medical FRR.

In vederea prevenirii si limitarii răspândirii anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus aveti mai jos cateva recomandari:
Persoanele fără simptome respiratorii ar trebui:
• să evite aglomerațiile și să evite frecventarea spațiilor închise aglomerate(de ex. supermarketuri,mall-uri);
• să mențină o distanță de cel puțin 1 metru față de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex.tuse, strănut);
• să-și spele frecvent mâinile, folosind apă și săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare;
• să utilizeze tehnica de a tuși sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-și acoperă nasul și gura în timpul tusei și strănutului cu un șervetel de unică folosință, urmată de aruncarea acestuia după utilizare și spălarea imediata a mainilorcu apă și săpun;
• să se abțină de la atingerea gurii, nasului și ochilor;
• să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare și eliminare a măștilor asociate cu o igienă corespunzatoare a mâinilor după îndepărtare.

Persoanele cu simptome respiratorii trebuie să respecte indicațiile de mai sus si in plus:
• să poarte o mască dacă prezintă febră, tuse și respirație dificilă și să solicite consult medical la medicul de familie, cât mai curând posibil;
• să respecte urmatoarele sfaturi cu privire la gestionarea adecvată a măștilor, utilizarea si eliminarea corespunzatoare a mastilor de protectie reprezentand una dintre masurile eficiente pentru limitarea transmiterii noului coronavirus:

 legati snurul de sus in partea superioara a capului
 legati snurul de jos la baza gatului
 fixati partea metalica a mastii cat mai bine pe nas
 asigurati-va ca masca va acopera bine nasul, gura, barbia si ca este fixa pe fata
 schimbati masca la fiecare 4 ore sau daca se umezeste sau se deterioreaza
 in timpul utilizarii evitati atingerea mastii
 indepartati masca in mod adecvat – nu atingeti partea din fata, ci desfaceti snurile din spate si spalati imediat mainile cu apa si sapun
 nu reutilizati mastile de unica folosinta