Federer, excelenţa fără limite. Elveţianul a câştigat al 7-lea Wimbledon

Roger Federer s-a impus pentru a 7-a oară la Internaţionalele de Tenis ale Marii Britanii şi a câştigat al 17-lea titlu de Grand Slam din carieră. Elveţianul l-a învins în finala de duminică pe Andy Murray, cu 4-6, 7-5, 6-3, 6-4.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 18:02
Federer, excelenţa fără limite. Elveţianul a câştigat al 7-lea Wimbledon

Wimbledonul şi-a mai derulat o finală istorică. Pentru prima oară după 1938 un britanic, Andy Murray, a jucat în ultimul act la Internaţionalele de Tenis ale Marii Britanii, iar dacă acesta nu a reuşit să câştige disputa, în schimb i-a dat oponentului său, Roger Federer, şansa de a -şi reîntregi legenda.

Elveţianul a câştigat finala cu 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 şi s-a impus pentru a 7-a oară la Wimbledon, devenind, alături de Pete Sampras, cel mai titrat jucător în acest turneu, în era open. Totodată, Federer a devenit al treilea jucător trecut de 30 de ani care a câştigat acest turneu, după Rod Laver (1969) şi Arthur Ashe (1975).

Totodată, el şi-a recuperat coroana de lider al tenisului mondial, detronându-l din fruntea ierarhiei ATP pe Novak Djokovic. Şi, cu această ocazie, Federer a mai egalat un record al lui Sampras. Ambii au acum câte 286 de săptămâni petrecute în fruntea tenisului mondial, dar elveţianul va depăşi această cifră în săptămânile următoare. În schimb, Federer este recordamnul absolut al turneelor de Grand Slam câştigate, 17 la număr.

La finala Federer-Andy Murray nu au fost membrii familiei regale britanice, însă în tribune au putut fi zăriţi Pippa Middleton, sora ducesei de Cambridge, premierul David Cameron şi fotbalistul David Beckham.