Federer a doborât un nou record. Are cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam

Tenismanul elveţian Roger Federer a doborât, miercuri, după ce l-a învins în turul doi la Roland Garros pe românul Adrian Ungur, recordul de meciuri câştigate în turneele de Grand Slam deţinut de americanul Jimmy Connors.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 14:47
Federer a doborât un nou record. Are cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam

Aflat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Adrian Ungur s-a calificat în turul al doilea, unde miercuri l-a avut ca adversar pe pe Roger Federer. Românul a reuşit să-i ia un set numărului 3 mondial, dar nu a putut evita înfrângerea.

Scorul final a fost 3-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6, la capătul unui meci care a durat două ore şi 27 de minute. Roger Federer, aflat la a 14-a participare consecutivă la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat în 2009, a ajuns astfel la la 234 de victorii în turneele de Mare Şlem, ocazie cu care a devenit deţinătorul recordului de victorii în aceste competiţii, depăşindu-l pe legendarul Jimmy Connors.

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, s-a calificat şi el fătă probleme în turul trei, după 6-0, 6-4, 6-4 cu slovenul Blaz Kavcic.