Fekete: UDMR este interesată mai mult de programul Cabinetului Ponta decât de nominalizări

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX că Uniunea nu este neapărat interesată de persoanele nominalizate pentru a face parte din Cabinetul Ponta, ci de programul de guvernare.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 09:59
Fekete: UDMR este interesată mai mult de programul Cabinetului Ponta decât de nominalizări

„Nu neapărat persoanele ne interesează, ne intereseză un program de guvernare, să vedem ce va cuprinde şi, dacă se regăsesc anumite lucruri cu care ne-am ocupat în ultimii ani care vor fi preocuparea noului guvern, putem să discutăm”, a spus el, întrebat despre propunerile de miniştri făcute marţi seara de către premierul desemnat, Victor Ponta.

Senatorul UDMR a apreciat că programul de guvernare va fi „croit” şi va fi făcut public în următoarele două-trei zile. „Atunci vom citi, ne vom întâlni şi vom discuta”, a spus reprezentantul UDMR.

El a spus că Victor Ponta şi-a manifestat intenţia să aibă întâlniri şi cu reprezentanţii Uniunii.

„Noi suntem dispuşi să discutăm şi vom vedea la momentul potrivit”, a menţionat acesta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat că miercuri, la ora 13.00, la Parlament va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale. „Am intenţia de a propune celor 17 parlamentari din acest grup un acord de colaborare cu Guvernul”, a arătat premierul desemnat.

Ponta a mai spus că la ora 14.00 va avea o întâlnire şi cu grupul parlamentar al UNPR, iar cu UDMR nu a stabilit încă nimic, dar urmează să o facă.