Femeia care a adoptat câinele ucigaş din Capitală şi reprezentanţii asociaţiei Caleidoscop, audiaţi la Parchet

Lavinia Mirela Nica, fost voluntar la fundaţia Caleidoscop, cea care a semnat pentru adopţia câinelui ucigaş, apoi l-a lăsat liber pe străzi, dar şi preşedintele asociaţiei "Caleidoscop" au mers, vineri dimineaţă, la Parchetul Bucureşti pentru a fi audiaţi.

RomaniaTV.net
06 sept. 2013, 07:29
Femeia care a adoptat câinele ucigaş din Capitală şi reprezentanţii asociaţiei Caleidoscop, audiaţi la Parchet

Lavinia Mirela Nica nu a dorit să facă declaraţii vineri la intrarea în sediul Parchetului. Avocatul femeii susţine că aceasta a fost chemată la Parchetul pentru a fi audiată în calitate de martor. Acesta a precizat că nu este vorba de o acuzaţie. Femeia, fost voluntar la fundaţia Caleidoscop, a fost citată deoarece procurorii trebuie să stabilească mai multe detalii despre câinele ucigaş.

La Parchetul Bucureşti a mers, vineri, şi preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, pentru a fi audiată. Aceasta a venit însoţită de o persoană, cel mai probabil avocatul acesteia, şi nu a făcut declaraţii. Preşedinta asociaţiei fusese citată să se prezinte joi la Parchetul instanţei supreme, însă a cerut anchetatorilor să amâne audierea ei pentru vineri, întrucât vrea să îşi angajeze un avocat.

Lavinia Mirela Nica este cea care a semnat pe formulare de adopţie ale câinelui.

În urmă cu câteva zile, Lavinia Mirela Nica spunea că nu se consideră vinovată de moartea copilului. „Teoretic trebuia să am grija de el, practic nu. Pentru că nu erau scoşi pe nume propriu, ci pe numele asociaţiei. Dacă trebuie să învinovăţim pe cineva, trebuie criticată asociaţia, pentru că nu şi-a asumat responsabilitatea. Era o situaţie de compromis, primăria ştia, dar trebuia să eliberăm locurile. Am înţeles că s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am conştiinţa curată şi mă ocup în continuare să salvez animale„, a declarat Lavinia Mirela Nica, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi Soţul şefei ONG-ului Caleidoscop, despre copilul ucis de câini: „Mă simt vinovat! Şi ce rezolv cu asta?” VIDEO

Un băiat în vârstă de 4 ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în zona Parcului Tei din Capitală. Şi fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societăţi comerciale de către unul dintre poliţişti, care a căutat împreună cu fratele băiatului de patru ani, acesta arătându-i zona în care au atacat câinii. Trupul lui Ionuţ a fost complet sfâşiat de câini. Pe cap, părinţii i-au pus şapca lui preferată, singurul lucru care mai arată că Ionuţ a fost un băieţel căruia îi plăcea să se joace.

Micuţul a fost înmormântat joi la Cimitirul „Sfânta Vineri”, din Capitală. Părinţii, bunicii, colegii de grădiniţă şi familiile lor, dar şi oameni simpli impresionaţi de tragedia familiei Anghel l-au condus pe Ionuţ pe ultimul drum.

O acţiune de protest va avea loc vineri, începând cu ora 19.00, în Piaţa Romană din Capitală, în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi. Oamenii cer autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă.

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?

Citeşte şi DURERE şi REVOLTĂ la înmormântarea copilului UCIS de câini maidanezi. MESAJ ÎNDUIOŞĂTOR al tatălui lui Ionuţ

Citeşte şi MESAJUL EMOŢIONANT al mamei copilului ucis de câini în Bucureşti