Femeia care a căzut de la etajul 6 după ce casa i-a luat foc, târâtă de mâini şi de picioare. Explicaţia celor de la ISU

Femeia care a căzut de la etajul şase după ce casa i-a luat foc, a fost târâtă de mâini și de picioare pe o distanță de câțiva metri față de locul în care s-a prăbușit. ISU Dobrogea a explicat că victima a fost mutată de paramedici fără a fi folosită targa, pentru a se evita producerea de traume suplimentare.

18 feb. 2021, 14:05
Femeia care a căzut de la etajul 6 după ce casa i-a luat foc, târâtă de mâini şi de picioare. Explicaţia celor de la ISU
Femeia care a căzut de la etajul 6 după ce casa i-a luat foc, târâtă de mâini şi de picioare. Explicaţia celor de la ISU

Femeia care a căzut de la etajul 6 după ce casa i-a luat foc, târâtă de mâini şi de picioare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a informat, joi, că victima a fost mutată de paramedici din locul unde aceasta a căzut, fără a folosi targa, pentru a se evita producerea de traume suplimentare victimei precum şi vătămarea cadrelor medicale prin desprinderea de elemente din construcţia blocului şi pentru a se putea aplica rapid manevrele de resuscitare.

Femeia care a căzut de la etajul 6 după ce casa i-a luat foc, târâtă de mâini şi de picioare. Ce spun cei de la ISU

„Având în vedere că focul se manifesta generalizat şi cu violenţă la etaj, personalul aflat la faţa locului a abordat o manevră de urgenţă pentru mutarea victimei din zona respectivă, întrucât în orice moment, din cauza focului, puteau să se desprindă elemente din construcţia blocului, tâmplăria PVC sau sticlă din cauza temperaturii înalte a focului şi să se spargă, astfel încât să creeze traume suplimentare victimei sau chiar personalului medical, care, aşa cum se vede şi pe imagini, a început să acorde primul ajutor medical în condiţii de siguranţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU, Anamaria Stoica.

Conform acesteia, victimei i s-au acordat în cel mai scurt timp manevrele de resuscitare, în condiţii de siguranţă.

„Cum se observă în imagini, paramedicii se aflau în proximitatea locului unde s-a întâmplat tragicul eveniment, iar atunci interesul major a fost acela de a aplica în cel mai scurt timp victimei manevre de resuscitare, în condiţii de siguranţă. Să ia targa ar fi presupus un timp suplimentar, iar în acele momente orice secundă, orice minut erau vitale”, a mai spus Stoica.

Citeşte şi Noi detalii în cazul tragediei de la Constanţa. Şeful ISU Dobrogea: Autoscara a fost trimisă la incendiu la 5 minute după ce femeia a căzut de la balcon

Raed Arafat recunoaște greşelile de la Constanța: Dacă era în regulă nu trimiteam control

”Din moment ce am trimis acolo o echipă de control de la IGSU, înseamnă că și noi am constatat că au existat nereguli, că altfel nu trimiteam. Colegii de la IGSU vor investiga ceea ce s-a întâmplat acolo și vor emite cu raport cu toate neregulile.

De exemplu, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o și ulterior am aflat că nu aceea a fost ora. Nu comentez imaginile, dar colegii care au fost acolo vor elabora un raport. Astăzi veți avea raportul IGSU și măsurile care vor fi dispuse”, a spus Raed Arafat.

Citeşte şi Marcel Ciolacu reacționează în urma incendiului de la Constanța: ”Unde e actorul Vlad Voiculescu care s-a urcat pe tragedia din Colectiv?”

Reamintim că o femeie în vârstă de 57 de ani a murit marţi, în municipiul Constanţa, după ce a căzut în gol de la etajul şase, încercând să scape, în exteriorul balconului, dintr-un incendiu care îi cuprinsese apartamentul.

În acest caz sunt efectuate mai multe anchete, inclusiv de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Parchetul Militar, existând neconcordanţe privind timpii de deplasare a autoscării ISU la incendiu.