Femeia care a furat un milion de euro de la CEC şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă în judecată într-un nou dosar

Elena Meteşan este acuzată de săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Dosarul a fost înregistrat la instanţa de judecată joi, 13 ianuarie 2022.

19 ian. 2022, 10:07
Femeia care a furat un milion de euro de la CEC şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă în judecată într-un nou dosar

Femeia care a furat circa un milion de euro de la CEC Bank, prin sustragerea banilor din conturile mai multor clienţi ai agenţiei din oraşul Zlatna, a fost trimisă în judecată într-un nou dosar.

„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din Jud. Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, citat de Adevărul.

Citeşte şi: Eşec răsunător pentru DNA. Gheorghe Ştefan „Pinalti”, achitat definitiv în două dosare de corupţie

Dosarul a fost înregistrat la instanţa de judecată joi, 13 ianuarie 2022.

Femeia a mai fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare. În cei 10 ani cât a lucrat la bancă, femeia a manevrat banii astfel încât nimeni să nu-şi dea seama. La unii le-a luat banii direct din conturi, în timp ce în cazul altora nu a mai depus sumele cu care aceştia au venit la bancă şi i le-au predat ei. Totul a ieşit la iveală în 2016, când un client a constatat că nu mai are niciun leu în cont şi a sesizat poliţia.

Prejudiciul reţinut în sarcina angajatei CEC Bank a fost de 4.227.940 lei şi 235.981 euro.

Citeşte şi: Marian Vanghelie şi apetitul pentru ceasuri de lux, scos în evidenţă de noua anchetă DNA în care este vizat fostul primar

La proces, femeia le-a spus judecătorilor că nu a urmărit să se îmbogăţească, iar banii furaţi i-ar fi donat unor persoane sărace şi la biserici. De asemenea, şi-a motivat gestul prin faptul că era nemulţumită de condiţiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori şi de salariul primit.

Elena Meteşan a fost obligată să restituie banii, dar neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă.

168 de clienţi şi-au recuperat banii furaţi de la CEC Bank. Ulterior, în urma unor procese, alţi peste 100 au primit despăgubiri. Şi în prezent, la mai bine de cinci ani de la scandal, încă mai sunt procese în derulare pe rolul instanţelor din Alba.