Femeia care a lăsat o lume întreagă fără cuvinte! A mințit pe TikTok că are cancer și a strâns o gămadă de bani din donații

Cazul femeii din Iowa este dovada perfectă că rețelele de socializare sunt un mediu extrem de nesigur. Madison a mințit o lume întreagă că are cancer și a strâns sute de mii de dolari din donații. Astfel de țepe online sunt la ordinea zilei, iar românii sunt printre primii care pică în plasă.

04 feb. 2023, 16:46
Femeia care a lăsat o lume întreagă fără cuvinte! A mințit pe TikTok că are cancer și a strâns o gămadă de bani din donații
A mințit o lume întreagă că are cancer

Cazul unei femei a șocat întreaga lume! Madison Marie Russo este o tânără de 19 ani care a reușit să păcălească o lume întreagă. Aceasta locuia în Bettendorf, Iowa, SUA și a devenit celebră în mediul online, însă motivul este unul cu totul surprinzător! Aceasta le-a împărtășit urmăritorilor povestea ei „tragică”. Americanca pretindea  că suferă de cancer și, mai mult, le-a cerut acestora să o sprijine financiar pentru a putea să își achite tratamentele care fi ajutat-o să „rămână în viață”. O anchetă a fost deschisă în acest sens.

Citește și: O femeie de 23 de ani și-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o. Motivul pentru care a făcut asta

Madison își făcuse o obișnuință în a posta filmulețe în mediul online în care povestea urmăritorilor că se confruntă cu boala cumplită. Totuși, postările ei au început să trezească suspiciuni în rândul medicilor care au intrat în contact cu filmulețele postate de tânăra din SUA. Polițiștii au deschis o anchetă în urma sesizărilor, iar descoperirile acestora au fost de-a dreptul șocante.

Casa acesteia era integral transformată astfel încât să arate ca un spital, iar la fața locului anchetatorii au descoperit nenumărate dovezi ale înșelăciunii printre care: un stâlp pentru perfuzii care nu corespundea cu realitatea sau fotografii ale unor pacienți bolnavi de cancer pe care tânăra le-a distribuit în mediul online ca fiind ale ei.

A mințit o lume întreagă că are cancer

Timp de mai multe luni, Madison a reușit să păcălească sute de persoane că ar fi suferit de cancer pancreatic în stadiul 2, leucemie acută limfoblastică și că avea o tumoare „de mărimea unei mingi de fotbal” în partea inferioară a spatelui care se înfășura în jurul coloanei vertebrale. Aceasta afirma că mai are de trăit doar 5 luni, motiv pentru care donațiile au curs către conturile ei.

Banii nu au venit numai din partea oamenilor de rând impresionați de povestea ei tragică, ci și din partea unor întreprinderi, fundații naționale și locale pentru cancer, districte școlare și colegii.

Realitatea era cu totul diferită de imaginea pe care Madison o prezenta în mediul online. Tânăra avea o viață cât se poate de normală și de activă, mergea la plajă frecvent, de cele mai multe ori juca golf, ba chiar avea și un loc de muncă cu jumătate de normă.

Madison Russo a fost arestată și acuzată de furt, în timp ce ancheta în cazul său este în curs de desfășurare. Dacă va fi găsită vinovată de această infracțiune, Russo riscă până la 10 ani de închisoare. Ea a fost eliberată din închisoarea Scott County Jail, după ce a plătit o cuțiune de 10.000 de dolari. Procesul va începe pe 2 martie.

Citește și: Românul care nu poate fi declarat mort de instanţă, deşi ar avea peste 120 de ani. Cum au motivat judecătorii