Femeia care a provocat accidentul în care un poliţist a fost lovit, arestată preventiv

Femeia care a provocat accidentul din Buzău în care a fost implicat un poliţist a fost arestată preventiv de magistraţii Judecătoriei Buzău, pentru tentativă de omor prin ultraj şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 14:41
Femeia care a provocat accidentul în care un poliţist a fost lovit, arestată preventiv

Şoferiţa în vârstă de 32 de ani a provocat, miercuri seara, accidentul în urma căruia o motocicletă a Poliţiei a fost distrusă complet, iar poliţistul care o urmărea a fost rănit a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Decizia judecătorilor poate fi contestată.

Citeşte şi: IMAGINI ŞOCANTE. Un poliţist pe motocicletă a fost lovit de maşina pe care o urmărea VIDEO

În timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Unirii din municipiu, pe sensul de mers Buzău spre Ploieşti, o femeie de 32 de ani din Berca ar fi schimbat direcţia de deplasare cu intenţia de a acroşa un motociclist de 29 de ani, care conducea o autospecială de Poliţie şi care se deplasa în acelaşi sens. În urma impactului, motocicleta a ricoşat într-un alt autoturism şi a luat foc.

Din primele cercetari a reieşit că poliţistul, aflat în serviciu, efectuase anterior semnal de oprire către şoferiţă, semnal pe care aceasta nu l-a respectat. Mai mult, şoferiţa l-a acroşat cu autoturismul şi, după producerea accidentului, a părăsit locul faptei, continuându-şi deplasarea pe direcţia Buzău-Ploieşti, fiind oprită după câţiva kilometri de alte echipaje plecate în urmărirea sa.

Poliţistul ar fi observa defecţiuni la autoturismul femeii şi ar fi venit după aceasta cu intenţa de a opri. La ieşirea din oraş, femeia ar fi schimbat brusc direcţia de mers, a acroşat motocicleta de poliţie pe care a proiectat-o într-un taxi ce se deplasa pe sens opus. În urma impactului, motocicleta a luat foc iar poliţistul a fost aruncat pe asfalt câţiva metri.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, şoferiţa de 32 de ani a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor sub forma ultrajului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.