Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, trimisă în judecată

Mariana Rarinca, cea care a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv.

01 iul. 2014, 09:48
Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, trimisă în judecată

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe persoana vătămată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia.

Femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, ARESTATĂ preventiv VIDEO

Potrivit unui comunicat al DNA, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, Mariana Rarinca i-a pretins şefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.

„Ameninţările cu divulgarea către presă a unor informaţii presupus compromiţătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensaţie pentru ‘datorii’ plătite de inculpată în numele soţului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit ameninţări prin intermediul unei convorbiri telefonice şi prin mesaje tip SMS. Inculpata a ameninţat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromiţătoare despre persoana vătămată şi familia acesteia”, susţin procurorii.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Doina Stanciu, ŞANTAJATĂ de o femeie din Galaţi

Sursa citată precizează că probele administrate au arătat că faptele pe care femeia intenţiona să le divulge cu privire la Livia Stanciu şi la membrii familiei acesteia sunt imaginare, întrucât nici persoana vătămată, nici soţul acesteia nu au avut şi nu au vreo datorie faţă de aceasta.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive luate în cauză.