Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte, plasată în arest la domiciliu

Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au dispus, joi, arest la domiciliu în cazul femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate. Femeia este acuzată de înşelăciune în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii.

14 ian. 2021, 17:30
Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte, plasată în arest la domiciliu

Femeia care s-a dat drept psiholog timp de 20 de ani şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte a fost plasată în arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a falsului medic.

Citeşte şi: Scandal în lumea medicilor. Se pare că există un nou doctor fals. O femeie se dădea psiholog şi evalua pacienţii Spitalului Judeţean Târgovişte

Femeia este acuzată de o infracţiune continuă de înşelăciune, ”constând în aceea că a indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contractul individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018)”, scrie news.ro.

”Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinţa eliberată de Universitatea „Hyperion” – Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăţi, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar şi atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmboviţa eliberat în baza diplomei de licenţă falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”, au transmis procurorii.

Potrivit procurorilor, actele adiţionale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secţia de psihiatrie şi de la comisia de expertiză medico-legală).

De asemenea, femeia este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

”În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte – Secţia Psihiatrie (…) în funcţia de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar şi în cadrul unei societăţi comerciale, fără a fi licenţiată în specializarea de psiholog/ sociolog. În perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnată, anual, prin dispoziţii emise de D.S.P. Dâmboviţa şi ulterior de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca membru în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică, în funcţia de psiholog, alături de doi medici primari psihiatri şi de un medic legist”, au mai precizat procurorii.