Femeia care şi-a asigurat limba pentru un milion de lire

Capacitatea unei femei de a identifica gusturile care nu ar fi pe plac bebeluşilor i-a adus acesteia o asigurare de un milion de lire în caz că o să îşi piardă gustul.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 14:27

Dacă vedetele consumă mâncare de bebeluşi pentru a se menţine în formă, Beth Anderson face acest lucru în fiecare zi la locul ei de muncă. Ea testează mâncarea de bebeluşi înainte ca aceasta să apară pe piaţă. Chiar dacă acest tip de mâncare nu este pe placul tuturor, ea o adoră. Pentru testare are nevoie de o limbă perfectă, iar şefii ei de la Cow & Gate’s, cea mai cunoscută marcă de mâncare pentru bebeluşi din Marea Britanie, ştiu asta. Din acest motiv au hotărât să îi asigure limba pentru suma de un million de lire, relatează site-ul englez Mirror.co.uk. În următoarele zile actele necesare acestei proceduri vor fi întocmite.

„Cu toate că pare bizar am citit termenii contractului de câteva ori. În contract scrie că pierderea totală a gustului din orice motiv va duce la primirea banilor din asigurare”, a declarat nutriţionista.

Beth recunoaşte că testarea mâncărurilor pentru bebeluşi nu este o meserie uşoară. Cu toate că îi place gustul acestora, există dimineţi în care îi este mai dificil să încerce anumite mâncăruri.

„Uneori trebuie să gust reţete care conţin peşte dis-de-dimineaţă şi gustul poate să fie destul de puternic, dar odată ce l-am gustat totul este bine. Presupun ca mereu unele reţete vor fi mai populare decât altele, deci este doar o problemă de a încerca şi a vedea ceea ce îţi place”, spune Beth.

Născută în Irlanda de nord, Beth Anderson în vârstă de 24 de ani este considerată un expert în acest domeniu, după ce a absolvit Facultatea de Alimentaţie Publică din Newcastle. Competenţele ei ajută la identificarea gusturilor care ar fi prea puternice pentru bebelusi. Limba ei are aceeaşi sensibilitate ca cea a unui bebeluş de 10 luni, simţind gusturi pe care un adult ar putea să nu le simtă.

Ca să îşi protejeze gustul ea trebuie să se ferească de gusturi si mirosuri puternice, cum ar fi cel de cafea sau de parfum. În plus, trebuie să bea multă apă pentru a avea mereu limba curată.

Chiar dacă suma de un milion de lire pare mare, exista un alt degustător care are recordul absolut pentru asigurarea limbii. Gennaro Pelliccia, un degustator londonez de cafea pentru Costa Coffee, si-a asigurat limba pentru 10 milioane de lire.

În străinătate asigurarea anumitor părţi ale corpului este des întâlnită, cea mai mare asigurare fiind cea pentru picioarele lui David Beckham, de 40 de milioane de lire.