Femeia cu cel mai grav caz de gigantism din lume a murit. Boala o transformase într-un monstru

O femeie care suferea de o afecțiune rară, care a făcut-o să crească până la 2,13 metri înălţime, a murit brusc, luni, la vârsta de 34 de ani. Tanya Angus, din Las Vegas, și-a petrecut ultimii 12 ani încercând să găsească un leac pentru acromegalie, o afecţiune din cauza căreia nu se putea opri din creștere.

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 09:33

Până la vârsta de 21 Tanya avea o înălţime de doar 1.70  de metri şi cântarea 60 de kilograme. Ea făcea echitaţie, dans și avea şi un prieten.

Dar o tumoră s-a înfășurat în jurul glandei ei pituitare, provocând cantități masive de hormoni de creștere să fie eliberate în corpul ei.

Tanya, care a ajuns într-un scaun cu rotile, a avut cea mai extremă formă de acromegalie observată vreodată, cu o înălţime de 2,13 metri şi o greutate 181 de kilograme.

Tanya Angus, care a lucrat ca supraveghetor la Walmart în Michigan, a fost concediată de la postul ei, atunci când starea ei s-a înrăutățit și a fost părăsită de prietenul ei.

Tanya nu a renunțat însă niciodată la căutarea unui tratament pentru a opri creșterea ei incredibilă şi spera ca într-o zi să aibă o viață normală.

În luna august a anului trecut, se pare ca Tanya și familia ei au văzut în sfârșit un progres, atunci când un test de sânge a arătat că nivelul ei de hormon de creștere a scăzut.

Tanya, mama lui Karen Strutynski, a declarat că: „Pentru prima dată, nivelul de de hormoni în sânge pentru boala ei este în limite normale. Asta ne dă nouă şi altor oameni o nouă speranță”.

Vestea bună a fost totuşi de scurtă durată. Starea Tanyei s-a înrăutăţit din nou şi se crede că presiunea extremă exercitată asupra corpului ei, timp de 12 ani, a făcut ca inima ei să cedeze.