Femeia din campania Roşia Montană chiar există. A cusut ciorapi ca să supravieţuiască

Figura ei aspră, marcată de greutăţile îndurate până acum, îi întăreşte cuvintele apăsate. Femeia apare în ziare, la televizor şi pe panouri stradale: o femeie simplă, în vestă de lână, care explică oamenilor de ce trebuie să demareze proiectul Roşia Montană.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 21:13
Femeia din campania Roşia Montană chiar există. A cusut ciorapi ca să supravieţuiască

Femeia care apare în reclama campaniei pentru Roşia Montană nu este o actriţă care citeşte replici inteligente, ci o localnică de 42 de ani, care luptă să supravieţuiască şi să îşi crească cei doi copii.  Sanda Lungu a povestit reporterilor de la Cancan că oamenii din Roşia Montană fac cumpărături „pe caiet” şi aşteaptă să înceapă cât mai curând exploatarea aurului.

Pot să fac orice fel de muncă, iar în timpul liber să lucrez la biserică. Nu mi-e ruşine să muncesc la companie (Roşia Montană Gold Corporation, n.red.). Pot să fiu bucătăreasă, să spăl pe jos, să lucrez ca magazioner. Ca să-mi cresc copiii, pot să fac orice fel de muncă„, spune Sanda Lungu.

Femeia a povestit că pentru a face rost de bani, a tricotat veste, pulovere şi şosete, a cusut lenjerii de pat, a făcut prăjituri. A învăţat să coasă de la mama ei, care era croitoreasă. A avut noroc cu preotul romano-catolic, care i-a oferit adăpost în casa parohială. Are grijă de biserică şi primeşte salariu.