Detalii de ultimă oră despre starea femeii cu coronavirus din Timişoara

Femeia diagnosticată cu COVID-19, internată, vineri, în Departamentul de coronavirus al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, se simte bine.

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 07:29
Detalii de ultimă oră despre starea femeii cu coronavirus din Timişoara

„Pacienta este bine, azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitate de 37,6 grade, dar dimineaţa, la trezire, a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Încă 47 de decese provocate de coronavirus în China. 427 de noi cazuri de îmbolnăvire confirmate

Pacienta are 38 de ani şi a revenit săptămâna trecută în Timişoara, din regiunea Bergamo, dar nu s-a autoizolat la domiciliu şi nici nu a fost monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, întrucât nu era în vigoare această recomandare. Între timp, ea şi-a vizitat părinţii, la Lugoj, şi alţi patru prieteni, aceşti şase contacţi apropiaţi urmând să fie testaţi, cel mai probabil sâmbătă, pentru diagnosticare.

Citeşte şi Două noi cazuri de coronavirus în România. O femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş sunt infectaţi cu Covid-19

Autorităţile au anunţat vineri depistarea a încă două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, din Maramureş şi femeia din Timişoara.

Bărbatul tocmai se întorsese în România din Italia, pe 25 februarie. El a fost internat la centrul din Cluj.