Femeie cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, transportată la Viena cu ambulanţa. Iubitul ei a plătit combustibilul şi taxele de drum

O femeie din Timişoara care a suferit arsuri de peste 50% din suprafaţa corpului a fost transportată la Viena cu ambulanţa, deşi s-a cerut deplasarea pe calea aerului. În plus, motorina şi taxele de drum au fost suportate de către apropiaţii pacientei. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2019, 12:31
Femeie cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, transportată la Viena cu ambulanţa. Iubitul ei a plătit combustibilul şi taxele de drum

Mihaela Iacob a revenit acasă în decembrie, după ce lucrase în Marea Britanie şi Italia câţiva ani. Femeia de 41 de ani şi logodnicul ei, Gelu Groza, plănuiau nunta în această vară. Vineri, 7 iunie, se afla în Timișoara, în apartamentul unor prieteni, la rândul lor plecaţi să lucreze în Marea Britanie. O scurgere de gaze a provocat explozia în urma căreia Mihaela s-a ales cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi cu leziuni ale căilor respiratorii. Ambulanţa SMURD a dus-o la Casa Austria, Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, singurul loc din judeţ în care poate primi îngrijiri temporare un pacient ars, potrivit libertatea.ro.

Începând din seara zilei de 7 iunie, familia tinerei a apelat la voluntarii Magicamp, care au făcut demersuri la nivel ministerial pentru transportarea femeii la o clinică din Viena deoarece în România nu există în aces moment locuri disponibile pentru îngrijirea de durată a unui pacient cu arsuri mari.

După trei zile de la de la internarea la Spitalul Casa Austria din Timişoara, luni, femeia a fost transportată la Viena cu o ambulanţă pentru care logodnicul ei a plătit combustibilul şi taxele de drum.