Femeie dată în urmărire internaţională după o crimă comisă în România, prinsă în Italia

O femeie dată în urmărire internaţională, întrucât se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea de 20 de ani, pentru o crimă comisă în 2007 în Hunedoara, a fost prinsă în Italia. Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că s-a început procedura de predare a persoanei depistate.

RomaniaTV.net
20 nov. 2019, 11:21
Femeie dată în urmărire internaţională după o crimă comisă în România, prinsă în Italia

Femeia se afla în urmărire internaţională, fiind clasificată în categoria „most wanted”, după ce a fost condamnată definitiv de Tribunalul Hunedoara la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat.

În sarcina acesteia, instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2007, în apropierea unei discoteci din localitatea Tâmpa, județul Hunedoara, împreună cu alte două persoane, a lovit un bărbat, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat.

Femeia a fost prinsă şi arestată de carabinierii Unității de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în localitatea Scafati (în apropiere de Napoli), în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene.

În cauză, a fost demarată procedura de predare a persoanei depistate.

Activitățile poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara s-au desfășurat sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În cauză, s-a beneficiat și de suportul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.