Femeie de 45 de ani, eliminată de la bacalaureat 2022 pentru tentativă de fraudă. A fost prinsă când copia cu un pix cu SIM telefonic

O femeie de 45 de ani a fost eliminată marţi de la examenul de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă.

22 iun. 2022, 11:06
Femeie de 45 de ani, eliminată de la bacalaureat 2022 pentru tentativă de fraudă. A fost prinsă când copia cu un pix cu SIM telefonic

O femeie de 45 de ani, din Galaţi, a fost eliminată din examenul de Bacalaureat 2022 după ce a fost prinsă în timp ce încerca să copieze. Femeia a fost filmată de camerele de supraveghere din sala de examen în timp ce încerca să comunice cu cineva din exterior.

Citeşte şi: Ce mai ingenioasă metodă de copiat la Bac. Ce este aparatul care imită culoarea pielii și cum se folosește

Femeia a primit nota 1 şi nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceal.

„Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon”, a declarat preşedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu pentru Viaţa Liberă.

Citeşte şi: Perle BAC 2022. Ce au putut scrie elevii la proba de la Română: „Trahanache e făcut din cocă moale, Caţavencu turuie ca o moară stricată”

Rezultate Bacalaureat 2022. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

CONDIŢII PENTRU PROMOVAREA EXAMENULUI  

Bacalaureat 2022 Edu.ro. Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiţii:

  • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • media notelor obţinute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puţin).