Femeie de 66 de ani, infectată pentru a doua oară cu coronavirus, deşi este vaccinată cu schema completă

Mariana are 66 de ani, este din Arad şi până acum a trecut de două ori prin infecţia cu coronavirus. A doua oară, deşi era vaccinată cu schema completă.

12 oct. 2021, 14:07
Femeie de 66 de ani, infectată pentru a doua oară cu coronavirus, deşi este vaccinată cu schema completă

Infectată pentru a doua oară cu coronavirus, femeia recunoaşte că, deşi are boli asociate, a trecut mai uşor prin boală datorită vaccinului.

Prima dată s-a infectat în martie 2020, chiar în perioada de debut al pandemiei în România. După aproape un an, Mariana s-a vaccinat. După altă jumătate de an, s-a reinfectat.

Prima dată m-am îmbolnăvit în martie 2020. În 26 februarie 2020, s-au întors dintr-un concediu în Egipt fiica mea, prietenul ei și fratele lui, toți trei cu simptome de viroză. Fiica mea a sunat la DSP pentru testare și i s-au spus că Egiptul nu e pe listă pentru testare. După câteva zile, când simptomele s-au agravat, a sunat din nou și i s-a spus că nu intrăm în definiția de caz pentru testare. 

Era perioada de maximă bâjbâială, nu existau aparate și personal care să prelucreze probele PCR, vămile erau aglomerate și testări li se făceau celor veniți din străinătate, Aradul fiind județ pe frontiera de vest. Teste rapide nu existau. Căile respiratorii și gâtul îmi erau foarte uscate și mă usturau. Tusea m-a chinuit aproape patru luni„, a povestit Mariana pentru antena3.ro

Femeia a reuşit să treacă, din fericire, cu bine peste boală chiar fără să se interneze.

Infectată pentru a doua oară cu coronavirus, deşi este vaccinată

Imediat după ce vaccinul a ajuns în România, Mariana a mers şi l-a făcut, mai ales că are boli asociate. Experienţa bolii a fost factorul care a determinat-o să nu stea pe gânduri. A refuzat să plece urechea la teoriile conspiraţiei, nu s-a speriat nici de mult-invocatul argument al duratei scurte de timp în care a fost dezvoltat vaccinul. Şi toate astea, în pofida faptului că după vaccinul anti-polio făcut în copilărie… a rămas paralizată.

Citeste si Adrian Marinescu: O să înceapă să scadă numărul de cazuri. Luna octombrie va fi mai grea

M-am vaccinat în 14 martie 2021, cu rapel în 4 aprilie 2021. Nici la vaccinare și nici la rapel n-am avut nicio reacție adversă„, a precizat femeia din Arad.

Apoi, a mai făcut un tratament de recuperare post-COVID cu ozonoterapie, despre care medicii spun că ajută în lupta cu Sars CoV-2.

În luna martie a acestui an am urmat un tratament de recuperare post-COVID în stațiunea Moneasa din judeţul Arad. Ozonoterapie prin perfuzii cu ser îmbogățit cu ozon, gimnastică respiratorie în salină artificială și plimbări în aerul puternic ozonizat din stațiune„, a povestit Mariana la Antena 3.

La cinci luni de la rapel, însă, a contractat din nou virusul. Din fericire, a fost vorba despre o formă uşoară, pe parcursul căreia a experimentat simptome precum nas înfundat, febră, tuse, pierderea mirosului.

La trei zile după ce m-am întors dintr-o excursie, pe 1 septembrie 2021 am avut congestie nazală, febră 37,2 și rafale de strănuturi. A doua zi m-am testat cu un test rapid și rezultatul a fost pozitiv.  Febra a variat între 37,4 și 37,9 timp de trei zile, am început să tușesc și mi-am pierdut mirosul, la început pentru mirosurile urâte, apoi și pentru cele frumoase. În ziua a patra testul a fost tot pozitiv, iar în ziua a șasea a fost negativ. Consider că a fost o formă foarte ușoară„, povesteşte doamna Mariana.

A rămas paralizată de la vaccinul anti-polio

Doamna Mariana are şi alte boli asociate: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, obezitate, alergii alimentare și nealimentare, cu șoc anafilactic la căpșune.

În copilărie, la vârsta de cinci ani, am făcut poliomielită în urma vaccinului antipolio. Am fost paralizată, dar mi-am revenit complet„, a mai precizat femeia.

Citeste si Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19: „Treci prin sălile de naşteri şi vezi cum se degradează starea mamei şi a fătului”