Femeie de 92 de ani, condamnată la închisoare, din nou, pentru negarea Holocaustului

O femeie de 92 de ani, din Germania, condamnată la închisoare, din nou, vineri, pentru negarea Holocaustului. Femeia, care a executat deja mai multe pedepse, abia fusese eliberată după doi ani şi jumătate de arest pentru motive similare, relatează dpa. Ursula Haverbeck a susţinut că afirmaţiile sale au fost interpretate greşit sau scoase din context.

06 dec. 2020, 09:55
Femeie de 92 de ani, condamnată la închisoare, din nou, pentru negarea Holocaustului

Femeie de 92 de ani, condamnată la închisoare. Vineri, un tribunal districtual din Berlin a condamnat-o pe Ursula Haverbeck la un an după gratii pentru negarea Holocaustului ca fapt istoric, într-un interviu publicat online în 2018, potrivit Agerpres.

Femeia este cunoscută pentru că a negat public în repetate rânduri Holocaustul şi doar cu câteva săptămâni în urmă a fost pusă în libertate după ispăşirea unei pedepse de doi ani şi jumătate de închisoare, tot pentru discurs de ură.

Citeşte şi: Premierul Orban, anunţ important despre vaccinul antiCOVID: Vom avea acelaşi vaccin ca Germania. Cum se va administra antidotul!

Femeie de 92 de ani, condamnată la închisoare

Ea a fost condamnată de mai multe ori la diferite sancţiuni, inclusiv privare de libertate, pentru fapte similare, prima dată în 2004, când i-a fost aplicată doar o amendă.

Ursula Haverbeck susţine că lagărul de concentrare de la Auschwitz a fost un simplu lagăr de muncă. Istoricii estimează că circa 1,1 milioane de oameni au fost ucişi în timpul regimului nazist doar în lagărul Auschwitz-Birkenau.

Angela Merkel menţine restricţiile până pe 10 ianuarie

Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit, miercuri, asupra prelungirii restricţiilor antiepidemice până pe 10 ianuarie, informează publicaţia Der Spiegel. Angela Merkel a declarat oamenii vor putea să îşi viziteze rudele de Crăciun şi Revelion.

Citeşte şi: Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Angela Merkel: „Nu va fi prea uşor”

Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit, miercuri, asupra prelungirii restricţiilor antiepidemice până pe 10 ianuarie, informează publicaţia Der Spiegel, citată de Mediafax.ro.

În principiu, se menţin măsurile aflate în vigoare în prezent„, a declarat Angela Merkel miercuri seară, subliniind că aşteaptă diminuarea ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În Germania au fost instituite de la începutul lunii noiembrie noi reguli antiepidemice, care prevăd închiderea hotelurilor, restaurantelor, sălilor de sport, teatrelor şi cinematografelor. Măsurile permit întâlnirile doar între două familii. Grădiniţele, şcolile, magazinele şi locaşurile de cult rămân deschise.

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria”, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou”, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german.