Premierul Orban, anunţ important despre vaccinul antiCOVID: Vom avea acelaşi vaccin ca Germania. Cum se va administra antidotul!

Premierul României a vorbit, duminică seară, la România TV, despre vaccinul antiCOVID. Şeful Executivului dă asigurări că antitodul împotriva virusului ucigaş va fi sigur, iar administrarea se va face sub supraveghere medicală

29 nov. 2020, 21:11
Premierul Orban, anunţ important despre vaccinul antiCOVID: Vom avea acelaşi vaccin ca Germania. Cum se va administra antidotul!

Premierul Orban susţine, totodată, că vaccinul va fi comandat de Comisia Europeană, iar România va primi acelaşi antitod ca Germania şi Franţa. Cantitatea de vaccin va fi în funcţie de numărul populaţiei fiecărei ţări membr.

Premierul Orban: Ar putea apărea victime în vaccinare. Vom primi acelaşi vaccin ca Franţa şi Germania

„Victime în vaccinare pot apărea. Depinde şi de vaccin. Vaccinarea se va face sub supraveghere medicală. O persoană care va avea simptome şi efecte adverse va avea parte de un cadru medical. Vaccinul este în faza de testare clinică. Nu va ieşi pe piaţă un vaccin care să pericliteze viaţa cuiva.

În România vor fi vaccinurile luate de Comisia Europeană, iar cantitatea va fi în funcţie de populaţia ţării. Vom lua doar vaccinurile cu toate testele în regulă şi care vor primi acreditarea. Noi vom primi vaccinul pe care îl are şi Germania şi Franţa.”, a declarat şeful Executivului.

Cum funcţionează vaccinul antiCOVID care va ajunge în România

Vaccinul antiCOVID produs Pfizer-BioNTech, pentru care Comisia Europeană a încheiat un contract de achiziționare a 300 de milioane de doze, are o eficiență de 90 la sută, au anunțat producătorii. Acest lucru însemană că îi va proteja pe 90 la sută dintre cei vaccinați, o rată mult mai bună decât în cazul vaccinului antigripal sezonier, care are o eficiență de maximum 70 la sută.

„Noi discutăm de un studiu care a ajuns la un nivel de 40 și ceva de mii de subiecți, în jur de 45.000, în două loturi: un lot care a primit vaccin și un lot care a primit ser simplu, inert, ser fiziologic sau apă distilată, fără să știe nici doctorii care îi îngrijesc și nici pacienții cine ce a primit. Acest lucru se știe doar de către o comisie independentă care supraveghează să nu existe erori, pentru că orice eroare și orice lucru care se află poate să influențeze studiul.

După ce acești oameni au fost vaccinați, ei au fost expuși la boală și în momentul în care s-a studiat nivelul de anticorpi și felul în au reacționat, s-a constatat că 90 și ceva dintre acești oameni au făcut boala. Se mai studiază acum, mai urmează să fie niște răspunsuri până la 164, s-a și anunțat în comunicat, dar și așa, 164 de oameni care au făcut boala din 45.000 este un lucru foarte bun.

Ba mai mult, se pare că acești oameni care au făcut boala sunt din lotul care a primit ser simplu, și nu vaccinul cel nou, ceea ce înseamnă și ne dă motive de optimism că acest vaccin va avea eficiență foarte bună” – a explicat Sandra Alexiu, pentru Digi 24.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre un lockdown total după alegerile parlamentare: E o minciună gogonată! Economia nu ne permite!


loading...