Femeie de afaceri din China, CONDAMNATĂ la MOARTE pentru escrocherie

O femeie de afaceri chineză a fost condamnată la moarte pentru că a escrocat investitori cu o sumă totală de peste 80 de milioane de euro.

17 mai 2013, 08:38
Femeie de afaceri din China, CONDAMNATĂ la MOARTE pentru escrocherie

Lin Haiyan în vârstă de 39 de ani a fost găsită vinovată pentru organizarea unui fond de investiţii ilicit în valoare de 81 de milioane de euro, colectând bani de la apropiaţi şi investitori privaţi, relatează Agerpres.

În 2009, condamnarea la moarte a unei alte femei de afaceri, Wu Ying, pentru o strângere ilegală de fonduri a suscitat indignare în rândul opiniei publice. După ce a fost confirmată în apel de Înalta Curte provincială, sentinţa sa a fost în cele din urmă comutată în închisoare pe viaţă anul trecut din ordinul Curţii Supreme chineze.

La Wenzhou, împrumuturile clandestine sunt la ordinea zilei. În 2011, oraşul a fost lovit de o criză de credite ce i-a împins pe anumiţi antreprenori spre sinucidere şi i-a făcut pe alţii să se facă dispăruţi pentru a scăpa de creditori. 

De când a început să strângă fonduri în 2007, Lin plasa bani la bursă şi pe pieţele la termen, unde a pierdut sume considerabile.

În loc să îşi recunoască pierderile, femeia anunţa profituri importante pentru investitorii săi, pentru a continua să împrumute bani, cu care îşi achita împrumuturile precedente şi continua să joace la bursă.