Femeie moartă după cutremurul din Gorj. Unele case riscă să se dărâme: ”Sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini”

Tragedie în Târgu-Jiu. O femeie a murit după cutremurul din Gorj, anunță România TV. S-a speriat, a făcut infarct, iar medicii nu au mai putut-o salva. De asemenea, un bărbat de 55 ani a ajuns la spital după ce a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului de marți.

15 feb. 2023, 13:18
Femeie moartă după cutremurul din Gorj. Unele case riscă să se dărâme: ”Sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini”

Cutremurul cu magnitudinea 5.7 care a zguduit marți Oltenia a făcut și o victimă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani din Târgu Jiu, județul Gorj, anunță Romania TV.

Citește și: Specialiştii în fizica pământului se contrazic pe tema cutremurelor din Gorj: „Nu e o surpriză. Zona este cunoscută cu activitate seismică”

Femeia, cunoscută cu afecțiuni cardiace, se afla singură în locuința sa în momentul producerii cutremurului. Speriată, femeia a suferit un atac de panică, apoi a făcut infarct. A primit îngrijiri medicale la scurt timp după cutremur, dar din păcate nu a putut fi salvată. Medicii au declarat decesul.

Citește și: Directorul INFP, după cutremurul din Gorj: „Suntem la cheremul naturii!”

De asemenea, un bărbat de 55 ani a ajuns la spital după ce a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului de marți.

“La UPU s-a mai prezentat un bărbat de 55 ani, care, din ce le-a povestit asistentelor, a sărit de la etajul 1 in timpul cutremurului. Acuza durere la glezna. I se fac investigații.
A mai fost o bătrână cu luxație de sold după ce a tras-o fiica sa de mana sa o scoată afară.”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Tg Jiu, citat gorjonline.ro.

Peste 90 de cutremure au avut loc în ultimele ore în zona Gorj. Sute de locuințe sunt avariate după valul de cutremure. Speriați, unii oameni și-au părăsit casele.

”A fost tare, ne-a zdruncinat cu totul”, ”Am simtit ca se misca patul cu noi, s-a auzit zgomot, am vazut crapatura ca pica varul. Normal ca ne-am speriat si dupa putin timp am mai simtit, dar mai putin, tot la pat ca eram in pat”, ”La etajul 9 s-a simtit destul de bine. Da, s-a simtit. S-a mișcat, am vazut lustra la bucatarie si atunci mi-am dat seama ca e cutremur”, au povestit oamenii.

Unii au ales să doarmă sub cerul liber sau la vecini de frică să nu se dărâme locuințele peste ei.

”Casa are fisuri, stă să cadă. Dacă astăzi mai vine un cutremur se fărâmă toată casa până la temelie. Tavanul este crăpat, cad pereții. Nu se mai poate recupera nimic. Trebuie să vină cineva în ajutorul nostru, să fărâme casa, să o demolăm.

Nu mai pot, sunt nemâncată, nedormită. Nu mai pot să locuiesc aici. Noaptea trecută am dormit prin vecini, ne-a primit o femeie mai la deal. La noapte nu ne mai primește nimeni. Unde ne ducem? A venit și poliția și pompierii și au spus să nu mai locuim aici. Nu mai e de locuit, că se dărâmă pe noi”, a declarat Sabina Popescu, la România TV.