Femeie-pilot de Formula 1 în pericol de moarte, după un accident suferit pe circuit

Maria de Villota, pilot de teste la echipa Marussia, a suferit răni care îi pun în pericol viaţa, după ce a lovit un camion-platformă în timp ce rula, marţi, cu un monopost de Formula 1 pe un circuit realizat pe aerodromul Duxford, situat la circa 80 de kilometri nord de Londra.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 12:48
Femeie-pilot de Formula 1 în pericol de moarte, după un accident suferit pe circuit

Monopostul pilotat de sportiva spaniolă în vârstă de 32 de ani a lovit un camion al echipei, folosit pentru transportul maşinilor de Formula 1. După accident, ea a fost transportată la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge, informează BBC.

În jurul orei locale 09.15 (11.15 la Bucureşti), pilotul de teste al echipei Marussia F1, Maria de Villota, a suferit un accident cu monopostul MR-01 pe aerodromul Duxford, unde testa maşina pentru prima dată. Accidentul s-a produs la finalul primului tur şi a presupus un impact cu un camion al echipei. Maria a fost transportată la spital şi vom emite un nou comunicat după ce starea ei de sănătate va fi evaluată„, se arată într-un comunicat al echipei Marussia.

Un jurnalist BBC, martor ocular al accidentului, a povestit că monopostul a efectuat un tur complet, apoi a accelerat brusc şi a lovit camionul în spate. „De unde stăteam, a părut că Villota a primit impactul în cască. În mod ciudat, maşina a accelarat în direcţia camionului, lovindu-l în zona de încărcare pe platformă. A fost un moment teribil, toată lumea a fost şocată de impact şi uimită de ce s-a întâmplat”, a spus Chris Mann de la BBC Cambridgeshire.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a declarat că pilotul a fost serios rănit. „Am fost anunţaţi de serviciul de ambulanţă despre un accident în care au fost implicate o maşină de curse şi un camion-platformă. Pare că pilotul a suferit răni serioase”.

O femeie a suferit răni care îi pun în pericol viaţa. După ce a fost tratată la locul accidentului de paramedici, a fost dusă la spital„, a afirmat, la rândul său, un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă.

De Villota s-a aflat pentru prima oară la volanul monopostului Marussia, după ce anul trecut testase un Renault R29 la Paul Ricard.

Marussia a intrat în Formula 1 în 2010 sub numele de Virgin, de la compania omului de afaceri Richard Branson. La finalul anului 2011, producătorul rus de automobile Marussia a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al echipei. În acest sezon, team-ul a devenit Marussia F1 şi îi are ca piloţi principali pe francezul Charles Pic şi pe germanul Timo Glock.

Maria de Villota, fiica fostului pilot de Formula 1 Emilio de Villota, a fost angajată ca pilot de teste la Marussia în luna martie. „Este o oportunitate fantastică de a lucra strâns cu o echipă de Formula 1 şi de a căpăta o importantă experienţă care să mă ajute să progresez în carieră. Este un pas în ţelul meu de a concura în Formula 1”, a declarat sportiva spaniolă în momentul în care a devenit pilot de teste.