Femeie recent întoarsă din China, suspectă de infecţie cu coronavirus. Alertă în România!

Alertă în România. O femeie cu suspiciunea de coronavirus a fost internată la Spitalul Judeţean din Suceava cu simptome asemănătoare infecţiei care a ucis 638 de persoane în China. Din primele informaţii, pacienta urmează să fie transferată de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 13:30
Femeie recent întoarsă din China, suspectă de infecţie cu coronavirus. Alertă în România!

O femeie din Suceava, profesoară de limba engleză care s-a întors recent din China, s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava cu simptome de gripă. După investigaţii, medicii au constatat că profesoara de engleză prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus. Din acest motiv, medicii au luat decizia de a o izola de urgenţă în secţia de Boli Infecţioase a spitalului. 

„S-a prezentat o pacientă de 33 de ani, prezentând simptome de gripă. Pe 30 ianuarie a plecat din China, unde preda la o universitate la 1.000 de kilometri de Wuhan. Pe 1 februarie ajunge la Suceava, pe 2 februarie încep nişte simptome de răceală, nişte scaune diareice. Astăzi se prezintă la spital în Suceava. Având suspiciuni vizavi de zona de unde venea, am dispus transferul într-un centru zonal, cel mai apropiat fiind la Iaşi, urmând să avem evalurările de laborator”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătar, pentru România TV.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a precizat că tânăra urmează să fie transferată la un spital din Iași, conform Newsbucovina

„Este vorba despre un transport securizat pentru a feri orice este în jur cu o posibilă infecţie cu coronavirus. Tratăm acest caz ca o suspiciune”, a explicat Tătar.

Şefa SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a precizat că femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că rudele femeii care este suspectată de coronavirus vor fi testaţi şi izolaţi voluntar la domiciliu până când medicii vor avea rezultatele de laborator care să confirme prezenţa infecţiei.

Cinci centre din ţară, pregătite să preia cazurile de coronavirus

Tătar a afirmat că Ministerul Sănătăţii a stabilit că la nivel naţional au fost stabilite cinci centre medicale, în afară de Bucureşti, care sunt pregătite pentru a prelua cazurile de coronavirus.

„În caz de confirmare, conform procedurii, primele 10 cazuri de confirmare cu coronavirus vor merge la Matei Balş”, a menţionat secretarult de stat în Ministerul Sănătăţii.

Pacienta a fost în Kunming, China. A venit cu avionul de la Londra, la Suceava, în data de 1 februarie, iar pe data de 2 februarie a început să aibă primele simptome. Femeia este româncă și este profesoară de engleză.

„Toate persoanele cu care a intrat în contact sunt monitorizate din acest moment. Tot ce a însemnat cursa cu care doamna s-a întors în ţară, pasagerii îi avem ca referinţă, urmând ca atât Poliţia de Frontieră, cât şi aeroportul să ne dea date despre ei”, a menţionat secretarul de stat.

Kunming se află la aproximativ 1500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit cumplitul virus.

Citeşte şi: Bilanţul morţilor din cauza virusului coronavirus a ajuns la 638! Peste 31.000 de cazuri confirmate