Femeie reţinută după ce ar fi provocat explozia din blocul din Floreşti, deşurubând un racord la gaz

Proprietara apartamentului dintr-un bloc din localitatea clujeană Floreşti unde s-a produs o explozie a fost reţinută pentru distrugere, anchetatorii suspectând-o că a deşurubat un racord de gaz şi a lăsat o candelă aprinsă în locuinţa din care apoi a plecat.

RomaniaTV.net
03 iul. 2013, 10:36
Femeie reţinută după ce ar fi provocat explozia din blocul din Floreşti, deşurubând un racord la gaz

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Cluj, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, au făcut verificări în urma exploziei produse, în noaptea de luni spre marţi, la un bloc de locuinţe de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti.

Astfel, anchetatorii au stabilit că locatara apartamentului unde s-a produs explozia, o femeie de 62 de ani, a părăsit imobilul luni seară, la ora 21.00, lăsând o candelă aprinsă într-una din încăperile locuinţei.

În jurul orei 01.40, când s-a produs explozia, nicio persoană nu se afla în locuinţă, dar în urma deflagraţiei au fost avariate 16 apartamente şi şase autoturisme, valoarea prejudiciului fiind în curs de stabilire.

Conform verificărilor făcute de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj s-a stabilit că sursa probabilă de producere a incendiului a fost o candelă care a aprins gazul metan acumulat.

Femeia este suspectată că a deşurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului, lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis, mai menţionează sursa citată.

Ca urmare, femeia este cercetată penal pentru distrugere, ea fiind reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter. Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu de mică amploare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, declara că două apartamente au fost distruse, pereţii acestora fiind dislocaţi, iar alte 14 locuinţe au suferit pagube mai mici, respectiv geamuri sparte, uşi rupte, pereţi crăpaţi şi mobilier distrus.

El preciza că în blocul afectat de explozie – un imobil cu parter, trei etaje şi mansardă – locuiesc peste 60 de familii.