Femeie trimisă să-şi caute singură actele pentru pensionare într-o hală plină de mucegai

O femeie din Constanţa a vrut să obţină mai multe acte pentru a-şi demonstra în instanţă dreptul de a fi încadrată la o pensie mai mare, dar a ajuns să fie trimisă la Bucureşti, apoi înapoi la Constanţa, unde într-un final a fost pusă să şi le caute singură, într-o hală dărăpănată şi plină de mucegai.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 06:40
Femeie trimisă să-şi caute singură actele pentru pensionare într-o hală plină de mucegai

Anica Mîrț, din Constanţa, a povestit la Digi24 că a fost trimisă în această clădire a Agenției de Plăți și Inspecții Sociale, pentru a-și căuta singură documentele de care avea nevoie pentru a obține o mărire de pensie, împreună cu alte trei persoane aflate în aceeaşi situaţie.

„Am fost înștiințați să venim echipați cu mănuși, cu măști, cu obiecte de iluminat, pentru că sunt condiții improprii. Documentele toate sunt aruncate de-a valma, nu există uși, nu există geamuri, nu există rafturi, totul este aruncat pe jos, fără nicio ordine. Erau foarte greu de căutat, pentru că era un morman de hârtii și de cutii, de saci. Au spus că atât au, atât de dau. Eu cred că sunt pe undeva, dar asta necesită timp și lucru de amănunt. Nu poți să iei fiecare sac să-l dezlegi sau fiecare hârtie, să ie iei la mână și să vezi documentele”, spune Anica Mîrţ.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut verificări la una dintre casele de pensii teritoriale și a declarat joi că nu toate cărţile de muncă sunt scanate, deşi acestea trebuiau introduse în sistem în urmă cu peste 12 ani.

„Situaţia găsită în sistem este gravă. Nu pot să înţeleg cum de nu a păsat nimănui de aceste probleme. Casele de Pensii spun că nu pot avea încredere în corectitudinea informațiilor. Pe scurt, bani aruncați, timp irosit. Sunt oameni cărora nu le pasă că se irosesc resurse. Cineva nu și-a făcut treaba și cineva a decis să se renunțe, oprind practic România în loc cu câțiva ani și purtând pensionarii pe drumuri pe la angajatori/ITM, etc”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe Facebook.