Femeile care au pisici sunt mai predispuse la sinucidere

Femeile care au una sau mai multe pisici sunt mai predispuse să aibă probleme de sănătate mentală şi să se sinucidă. Nu pisica este vinovată, ci un parazit care se află în litiera ei, numit Toxoplasma gondii, agentul toxoplasmozei.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 06:06
Femeile care au pisici sunt mai predispuse la sinucidere

Femeile infectate cu acest parazit sunt de 1,5 ori mai înclinate să aibă o tentativă de sinucidere decât cele care nu sunt contaminate şi se pare că riscul se măreşte pe măsură ce cresc nivelurile de anticorpi pentru a lupta împotriva Toxoplasma gondii, scrie Agerpres.

În Danemarca au fost intervievate 45.000 de femei până să se ajungă la această concluzie. O treime din populaţia mondială este infectată cu acest parazit, care se ascunde în celulele creierului şi în muşchi, adesea fără să producă simptome. Toxoplasmoza a fost asociată cu anumite boli mentale, cum ar fi schizofrenia şi schimbările de comportament.

Toxoplasmoza se ia atunci când se schimbă nisipul din litiera unei pisici infectate, când se consumă legume insuficient spălate sau carne insuficient pregătită sau crudă.