Femeile resimt durerile mai puternic decât bărbaţii

Despre faptul că femeile se descurcă mai bine cu boala şi durerile decât bărbaţii, cercetătorii au confirmat această teorie anterior. Acum însă ei constată că femeile suferă mai mult decât bărbaţii.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 20:53
Femeile resimt durerile mai puternic decât bărbaţii

Într-o serie de boli, de la artrită, până la tulburări digestive, femeile experimentează un disconfort mai puternic decât bărbaţii, susţin cercetătorii de la Universitatea Stanford.

Ei au studiat istoricul diferitelor boli pe 11.000 de pacienţi, cărora li s-a cerut să îşi „măsoare” durerea pe o scală de la zero la 10, zero însemnând absenţa durerii, iar 10, durerea maximă, insuportabilă. Femeile au raportat dureri intense în 14 din 47 de afecţiuni, în timp ce bărbaţii nu au raportat nici un caz de durere insuportabilă.

O altă diferenţă între sexe a fost remarcată în durerea resimţită de femei în cazul bolilor articulare, circulatorii, respiratorii şi digestive, femeile resimţind, bineînţeles, mult mai puternic durerile specifice acestor afecţiuni, decât bărbaţii, informează Daily Mail, citând din studiile cercetătorilor americani.

S-au remarcat diferenţe de suferinţă între sexe şi în cazul altor afecţiuni, ca bolile de oase, cele musculare, circulatorii, afecţiunile nazale, respiratorii, durerile de gît şi cele ale articulaţiilor, precum şi în cazul tensiunii arteriale. În timp ce femeile resimt mult mai puternic simptomele acestor boli, bărbaţii au raportat contrariul.

Rezultatele acestui studiu i-au surprins chiar şi pe cercetători, ei afirmând că nu se aşteptau la asemenea diferenţe şi cred că, în realitate, ambele sexe resimt durerea cu aceeaşi intensitate, numai că bărbaţii dau dovadă de stoicism, spre deosebire de sexul opus.