Fenechiu anunţă concedieri masive la companiile de la Ministerul Transporturilor

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2013 14:30 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2013 14:40 // Sursa: România TV

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, spune că până la 50% din angajaţii companiilor vor fi daţi afară. Totodată, 10% din angajaţii Ministerului Transporturilor vor fi concediaţi, informează România TV.

"Ministerul are o structură mult prea stufoasă. Vom diminua cu aproximatv 10% posturile de conducere şi de execuţie", a declarat Relu Fenechiu, într-un interviu acordat România TV.

La companii, restructurările se vor face la sânge. "Vor fi companii unde veţi vedea reduceri de aproape 50%", a spus ministrul. Fenechiu a precizat că va fi implementat management privat la companiile din subordinea ministerelor. "Managerii privaţi au ca prim obiectiv restructurarea companiilor", a declarat şeful de la Transporturi.

Sub autoritatea Ministerului Transporturilor se află companii care s-au remarcat prin pierderile uriaşe pe care le produc. Găurile negre ale bugetului sunt CFR SA, Tarom şi CFR Marfă care au avut în ultimul an pierderi de peste 250 de milioane de euro. În ciuda pierderilor, CFR Marfă va rămâne companie controlată de stat, însă Tarom va fi privatizată.

Compania aeriană a ajuns să nu mai fie rentabilă după ce a pierdut multe rute pe care operatorii privaţi fac acum profit. "Acest lucru mă duce cu gândul la aranjamente făcute în timp în detrimentul statului român. Nu vreau să dau nici nume, nici trasee", a comentat Relu Fenechiu.

Şi CFR Călători va fi scoasă la vânzare. În caz de reuşită am putea avea şi noi trenuri cum acum vedem doar la televizor. "Mă interesează eficientizarea acestei companii, găsirea unui investitor puternic care să preia această companie care să aducă material rulant performant", a precizat ministrul Transporturilor.

Ministrul nu a anunţat deocamdată când anume se vor face privatizările.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 ian 18:44
Răspunde | Votează email 1 email
ANCA
TE DOARE CAPUL CAND CITESTI CE POATE SA SPUNA ACEST MINISTRU DE LA TRANSPORTURI, ASA CEVA NU SE POATE, OARE IN CE VREA SA "POZEZE" CAND VORBESTE DE TAROM , DE CFR CALATORI , DE METROREX, DE DRUMURI NATIONALE ? DIN CE LUME VINE ?
IN LOC SA OPREASCA FURTUL BANILOR DE OPERATORII PRIVATI LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI SA SE OCUPE DE MODERNIZAREA TUTUROR COMPANIILOR DIN SUBORDINE, ESTE PUS PE DISTRUS SI CE MAI MISCA CAT DE CAT . IN SCHIMB AVEM AICI LA TRANSPORTURI CINCI SECRETARI , TREI DE STAT, UNUL GENERAL SI UNUL GENERAL ADJUNCT .
BRAVO !
11 ian 21:27
Răspunde | Votează email 2 email
Fabian
PENALUL ACESTA A AJUNS MINISTRU ,VAI DE NOI CU ACEST GUVERN PENAL , CE SA MAI ZIC DE PARLAMENT CARE ESTE DE O MARME NUMERICA RAPORTAT LA NUMARUL SI SARACIA POPORULUI , ORDINARI EI SA TRAIASCA BINE , ACESTIA SUNT TRADATORII NATIUNII ROMANE , JOS HIDRA BOLSEVICA USL, CANCERUL SA VA MANANCE DE COMUNISTI TRADATORI DE NEAM SI TARA.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H