Fenechiu, despre scandalul privind CFR Marfă: Ca ministru, am făcut tot posibiliul pentru eliminarea corupţiei

Relu Fenechiu a aflat, joi, că va executa o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul Transformatorul. El a vorbit, însă, despre scandalul de corupţie legat de CFR Marfă, în care a fost arestat preventiv omul de afaceri Gruia Stoica, cel care a şi dorit să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al companiei prin Grup Feroviar Român.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 15:58
Fenechiu, despre scandalul privind CFR Marfă: Ca ministru, am făcut tot posibiliul pentru eliminarea corupţiei

Relu Fenechiu susţine că din momentul în care a ajuns ministru al Transporturilor a făcut tot ce a putut pentru a elimina corupţia şi că rezultatul eforturilor sale a fost faptul că CFR Marfă a câştigat toate licitaţiile la care a participat.

„Eu am avertizat chiar dinainte de a fi ministru asupra faptului că unul dintre principalele motive pentru care CFR Marfă a ajuns să înregistreze pierderi atât de mari a fost acest gen de corupţie, şi anume înţelegeri dintre conducerile Ministerului şi ale companiei, cu reprezentanţii companiilor private competitoare. Acestea, fiind informate cu privire la preţurile ofertate de către CFR Marfă, câştigau licitaţiile împotriva companiei de stat. Când am ajuns în funcţia de ministru, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a termina cu acest flagel, iar rezultatul eforturilor mele s-a văzut prin faptul că, pe perioada mandatului meu, CFR Marfă a câştigat toate licitaţiile la care a participat„, spune Fenechiu într-un comunicat al PNL Iaşi, făcând referire la cazul Gruia Stoica şi licitaţia Complexului Energetic Oltenia.

CITEŞTE ŞI: STENOGRAME: Gruia Stoica se interesa la Doru Boştină dacă Fenechiu sau Găurean aveau influenţă la Transporturi

Fenechiu îşi doreşte ca în cazul directorului CFR Marfă, Dragoş Drăghici, să se constate că nu a putut fi corupt şi îi transmite însănătoşire grabnică, după ce acesta a fost internat în spital ca urmare a unui accident vascular cerebral: „În legătură cu domnul Dragoş Drăghici, în primul rând, vreau să îmi exprim amărăciunea cu privire la accidentul vascular cerebral pe care l-a suferit şi îi doresc o însănătoşire cât se poate de rapidă. Sper că domnul Drăghici a rămas acelaşi om integru pe care l-am cunoscut, care, cel puţin în discuţiile cu mine, a fost mereu cel mai mare duşman al acestui tip de afaceri. Am avut încredere deplină în dumnealui şi îmi doresc foarte mult ca, în urma tuturor cercetărilor, să se constate faptul că nu a putut fi corupt”, a afirmat Fenechiu.