Fenechiu: GFR nu s-a retras, s-a constatat imposibilitatea continuării procesului. Vânzarea trebuie reluată

Fostul ministru Relu Fenechiu a declarat, marţi, că GFR nu s-a retras de la privatizarea CFR Marfă, ci s-a constatat imposibilitatea continuării procesului, potrivit Mediafax. El a mai spus că Ministerul Transporturilor şi-a îndeplinit toate obligaţiile în privinţa acestei privatizări, arătând că procesul trebuie reluat de îndată.

15 oct. 2013, 13:33
Fenechiu: GFR nu s-a retras, s-a constatat imposibilitatea continuării procesului. Vânzarea trebuie reluată

„GFR nu s-a retras, s-a constatat imposibilitatea continuării procesului. Eu nu vreau să caut vinovaţi, acarul Păun. Dacă vă spun că vinovate sunt băncile pentru că nu au vrut să transfere creditele înseamnă că am căuta un vinovat neapărat, dacă vă spun că vinovat este Consiliul Concurenţei că nu a dat mai repede răspunsul, poate aş fi nedrept cu cei de la consiliul Concurenţei”, a afirmat deputatul PNL Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, întrebat în legătură cu vinovaţii eşuării procesului de privatizare la CFR Marfă.

Fenechiu crede că nu se poate discuta despre despăgubiri plătite de statul român în acest caz. În plus, dacă se constată că nu din culpa GFR a eşuat privatizarea, atunci nu i se poate reţine garanţia depusă.

„Eu trebuie să vă spun că ştiu foarte bine acel document, există câteva clauze suspensive, deocamdată GFR şi-a manifestat oral dorinţa sau posibilitatea de a se publica acest document, dacă o va face, el poate fi public astăzi. Nu este nimic anormal în el. L-am citit încă odată cu atenţie astăzi pentru a fi sigur că lucrurile sunt în regulă”, a adăugat Fenechiu.

„Părerea mea este că acum privatizarea trebuie reluată de îndată”, a afirmat Fenechiu, adăugând că ţara noastră este într-o competiţie acerbă cu toate companiile private din Europa şi nu crede că o companie în proprietatea statului poate să reziste la o astfel de competiţie.

VEZI SI: PDL depune o moţiune simplă pe privatizarea CFR Marfă