Fenechiu: Plec din Guvern, dacă sentinţa va fi nefavorabilă în dosarul meu

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că îşi va da demisia din Guvern dacă sentinţa în dosarul său, ce urmează să se judece pe fond la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va fi nefavorabilă.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 10:09
Fenechiu: Plec din Guvern, dacă sentinţa va fi nefavorabilă în dosarul meu

„Eu îmi doresc ca dosarul să se judece cât mai rapid. Este normal să plec din Guvern (dacă sentinţa va fi nefavorabilă – n. r.). Dacă sentinţa va fi nefavorabilă, plec sigur. Eu sunt convins că sentinţa va fi favorabilă”, a spus acesta, la Pro TV.

Întrebat dacă a comis faptele pentru care este acuzat, Fenechiu a răspuns că important este să fie aşteptată decizia Instanţei, pentru că există şi oameni nevinovaţi care ajung în Instanţă.

„Cred că nici nu are sens să mă întrebaţi. Important este să aşteptăm decizia instanţei. Eu le mulţumesc celor care au în continuare încredere în mine, pentru că există şi oameni nevinovaţi care ajung în instanţe”, a adăugat ministrul, citat de Agerpres.

În context, ministrul Transporturilor a afirmat că nu are nimic „de împărţit” cu preşedintele Traian Băsescu, chiar dacă dosarul său a fost un motiv pentru care şeful statului a atacat Guvernul. În plus, Fenechiu a precizat că nici nu a analizat activitatea lui Traian Băsescu la şefia Ministerului Transporturilor.

„Nu cred că am ceva de împărţit cu domnul Băsescu şi nici nu vreau să discut foarte mult chestiunea asta. Eu consider că sunt un om politic care mai are multe de spus în România. După cum aţi văzut, m-am abţinut la a analiza activitatea predecesorilor mei. Chiar dacă aş putea să vorbesc la nesfârşit despre greaua moştenire, prefer să vorbesc despre proiectele viitoare şi despre ceea ce fac eu”, a subliniat el.

În ceea ce priveşte informaţia care s-a vehiculat potrivit căreia premierul Victor Ponta i-ar fi solicitat demisia, Relu Fenechiu a infirmat acest lucru.

„Nu mi-a solicitat niciodată premierul Victor Ponta demisia, pentru că, dacă un premier îţi solicită demisia, nu ai alternative, trebuie să ţi-o dai. Spre plăcuta mea surprindere, de când sunt membru al Guvernului, am o colaborare – aş putea să-i spun o colaborare impecabilă – cu Victor Ponta şi nu am să-i reproşez absolut nimic. Dimpotrivă, a fost în spatele meu şi m-a ajutat în orice situaţie în care am avut nevoie de ajutor”, a subliniat şeful de la Transporturi.