Fenechiu (PNL): Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, asta e cât se poate de evident

Ciolacu este un personaj suficient de experimentat, nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României, spune liderul PNL, care propune o soluţia de compromis.
Filip Stan
25 iun. 2024, 19:39
Fenechiu (PNL): Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, asta e cât se poate de evident

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat marţi, despre negocierile din coaliţie privind data alegerilor prezidenţiale, că nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, asta e cât se poate de evident, însă poate exista orice altă variantă din cele trei discutate. Despre o posibilă rupere a coaliţiei, el a precizat că liderul PSD Marcel Ciolacu este un personaj suficient de experimentat şi nu crede că doreşte să rişte stabilitatea României.

Replica PNL după solicitarea PSD de a fi adoptată o Hotărâre de Guvern cu privire la data alegerilor prezidențiale. Rareș Bogdan: „Înțelegerea din martie a căzut. Aceste alegeri ar trebui să aibă loc la termenul constituțional”

Senatorul PNL a afirmat în emisiunea România Politică de la Prima News că au fost avansate mai multe date privind alegerile prezidenţiale, în coaliţie, care au fost analizate succesiv, unele tura trecută, unele astăzi, iar vineri urmează se încerce închiderea situaţiei.

”Până atunci, fiecare echipă de negociere va verifica ce are de verificat în fiecare partid. Probabil că vineri se vor înţelege şi hotărârea de guvern să poată fi dată săptămâna viitoare. Nu o să avem alegeri pe 15 şi 29 septembrie, e clar, asta e cât se poate de evident, însă poate exista orice altă variantă din cele trei care au fost discutate, cum le vor agrea echipele de negociere”, a explicat Fenechiu.

Întrebat ce se întâmplă dacă ministrul Cătălin Predioiu nu vine cu HG-ul vineri, senatorul a precizat că procedural, ministrul este cel care iniţiază hotărârea.

”Eu îl cunosc pe Marcel Ciolacu, este un om serios, şi din punctul acesta de vedere, relaţia sa cu Nicolae Ciucă, încrederea pe care şi-au acordat-o unul altuia şi toleranţa în a discuta toate prproblemel au fost o parte a succesului acestei coaliţii, care nu a fost foarte simplă. Fără îndoială, fiecare lider are planuri, structurile de partid au nevoie de alternative, dar am convingerea că atât dl Ciucă cât şi dl Ciolacu în esenţă caută o soluţie transparentă şi care să fie bună pentru România şi pentru români”, a ţinut să precizeze Fenechiu.

Despre o rupere a coaliţiei în cazul în care nu se va ajunge la un acord, Fenechiu a spus: ”Eu cred că în momentul în care am făcut o coaliţie şi am stabilit că deciziile le luăm prin consens, ele trebuie luate prin consens. Când cineva îmi suplineşte acordul de voinţă într-o manieră în care nu îl înteresează părerea mea, înseamnă că nu mai are nevoie de mine”.

Data alegerilor prezidențiale stârnește un haos. PSD îi cere ministrului de Interne să emită HG cu data alegerilor prezidențiale

”Dar repet, Marcel Ciolacu este un personaj suficient de experimentat şi de matur şi nu cred că doreşte să rişte stabilitatea României, atât prezentă cât şi cea pe viitor, pentru faptul că există şi în partidul său şi la noi oameni care bagă băţul prin gard, oameni cre tot felul de interese şi care se bucură de faptul că există probleme”, a completat senatorul liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii vor ca alegerile prezidenţiale să aibă loc potrivit calendarului constituţional şi anume pe 10 şi 24 noiembrie, însă sunt dispuşi şi la o data intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliţie. El a subliniat că PNL nu va ieşi de la guvernare şi nici nu va remania vreun ministru. Afirmaţiile vin după şedinţa coaliţiei şi faptul că purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a spus că ministrul de Interne Cătălin Predoiu are două hotărâri de Guvern pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, pentru scrutinul prezidenţial.

Purtătorul de cuvânt al PSD. Lucian Romaşcanu, a declarat marţi că ministrul de Interne, Cătălin Prediu are două HG pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, el preciând că acesta trebuie să decidă împreună cu PNL, care dintre aceste date le sunt convenabile. Am făcut concesia către PNL. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor, a mai spus Romaşcanu. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii vor ca alegerile prezidenţiale să aibă loc potrivit calendarului constituţional şi anume pe 10 şi 24 noiembrie, însă sunt dispuşi şi la o data intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliţie. El a subliniat că PNL nu va ieşi de la guvernare şi nici nu va remania vreun ministru.

 

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa