Fenomen inexplicabil: telefonul de la morţi care îngrozeşte lumea

Atunci când vine vorba despre lumea paranormalului, niciun fenomen nu este chiar atât de straniu. În această lume orice este posibil, chiar dacă în realitate nu poate fi explicat în niciun fel. Un astfel de fenomen este supranumit "telefonul de la morți".

22 feb. 2014, 17:09
Fenomen inexplicabil: telefonul de la morţi care îngrozeşte lumea

Chiar dacă pare desprins din scenariul unui film de la Hollywood, au existat numeroase cazuri în care s-au primit telefoane de la cei decedați. Persoanele care au primit astfel de telefoane au avut o legătură strânsă cu cei decedați și de cele mai multe ori convorbirile par desprinse dintr-o altă lume pentru că legătură este extrem de slabă. Convorbirea este întreruptă brusc, ori de cel ce sună sau din cauza legăturii sau de către destinatarul convorbirii dacă vocea este prea slabă şi acesta este frustrat de acest lucru.

Dacă cel care este apelat cunoaşte vocea şi îşi dă seama că apelantul este mort, poate intra într-o stare de şoc şi închide imediat. Dacă nu ştie că este mort pot vorbi câteva minute până la o jumătate de oră. De obicei astfel de fenomene au loc la 24 de ore după moartea apelantului, deşi s-au văzut cazuri când convorbirea a avut loc şi la 2 ani de la moarte, scrie efemeride.ro.

Scopul acestor telefoane este de a lăsa mesaje de adio sau de a avertiza ca va avea loc un lucru periculos sau pentru ca cei în viaţă au nevoie de anumite informații. Pentru prima dată acest fenomen a fost raportat în 1964, când o tânără fusese sunată de logodnicul ei care tocmai murise cu câteva ore în urmă într-un accident de mașină. Convorbirea a fost una scurtă și bărbatul mort i-a transmis un mesaj de adio iubitei sale.

Un alt caz similar s-a petrecut în urma unui accident feroviar din San Fernando Valley, SUA. Accidentul s-a produs în 2008 și au murit 25 de persoane. Unul dintre morți s-a numit Charles Peck, un bărbat în vârstă de 49 de ani. Familia decedatului a primit 35 de apeluri de pe telefonul mobil al lui Peck într-o perioadă de 24 de ore. Nu se putea înțelege foarte clar ceea ce spiritul bărbatului voia să comunice, dar întreaga familie a fost speriată de ciudatul fenomen.

Actriţă Ida Lupino a primit un telefon de la tatăl său la 6 luni după moartea acestuia. El i-a spus unde se afla anumite hârtii necesare pentru reglarea moştenirii lăsate de el. Alte convorbiri au loc în apropierea sărbătorilor, zilelor de naştere şi aniversarilor, apelantul putând să întrebe ceva banal genul: Bună mamă, tu eşti?

Acestea sunt câteva exemple ale fenomenului paranormal. Oamenii de știință au încercat să ofere o explicație logică cazurilor, dar au ajuns la concluzia că cei care primesc telefoane de la morți suferă de anumite dezechilibre mentale sau psihologice. Cu toate acestea, parapsihologii i-au în calcul veridicitatea acestui fenomen și sunt de părere că spiritele morților, pentru a putea trece în liniște în lumea celor drepți, trebuie să-și ia la revedere de la familie sau apropiați.