Fenomene meteo extreme în aproape toată Europa. În Italia a nins, incendiile de pădure continuă în Grecia, iar în Germania s-a declarat stare de urgență

Locuitorii orașului italian Sestriere au fost luați prin surprindere marți de un strat de zăpadă de aproximativ 5 centimetri, fenomen neașteptat în luna august, chiar dacă vremea rea şi scăderea temperaturilor fuseseră anunţate.

29 aug. 2023, 09:34
Fenomene meteo extreme în aproape toată Europa. În Italia a nins, incendiile de pădure continuă în Grecia, iar în Germania s-a declarat stare de urgență

La o altitudine de 2.000 de metri, drumurile au fost acoperite, luni, cu primii fulgi de zăpadă după temperaturile extrem de ridicate din ultimele luni. Evenimentul neobişnuit pentru această perioadă a scos drumarii în stradă.

În ultimele zile, un val de vreme rea a lovit nordul Italiei, cu furtuni puternice şi inundaţii au provocat numeroase probleme, anunță Mediafax.

Sestriere se află în provincia Torino, regiunea Piemont, Italia. Localitatea din nord-vestul Italiei este o regiune adecvată sporturilor de iarnă, fiind aproape de graniţa cu Franţa.

Regiunea Toscana e sub cod portocaliu de vreme extremă. Iar în timpul acesta, în sud, au revenit incendiile. În Sicilia, o întreagă pădure a ars. Flăcările au distrus cel puţin o casă şi au provocat închiderea aeroportului Trapani. 40 de turişti au fost evacuaţi pe mare de Garda de Coastă după ce au fost izolaţi de flăcări pe plajă.

Citește și: Prognoza meteo 29 august 2023. Sfârșit de vară canicular. Temperaturile vor fi peste cele normale, dar nu vor lipsi ploile

În Mallorca, rafalele de vânt au depăşit 100 de kilometri pe oră. Scaunele şi acoperişurile au devenit adevărate proiectile. Pe mare, din cauza vizibilităţii scăzute, 2 vase s-au ciocnit. Zeci de oameni aflaţi la bordul vasului de croazieră au avut nevoie de îngrijiri medicale. Iar pasagerii unei curse interne au avut parte de o aterizare de groază.

În Germania, a fost declarată stare de urgenţă într-un oraş din Bavaria. Străzile au fost acoperite de grindină, iar bucăţile de gheaţă au avut până la zece centimetri. Patru din cinci clădiri au rămas fără acoperiş, iar sute de maşini au fost avariate.

Pentru a unsprezecea zi la rând, grecii se luptă cu incendiile. Focul continuă să ardă necontrolat în nord-estul ţării. Sute de pompieri eleni sunt ajutaţi de salvatori veniţi din România, Croaţia, Serbia şi Albania.

Citește și: Culmea turismului! A apărut taxa pe cuburile de gheaţă din băuturi. Cu cât se umflă nota de plată