Prognoza meteo 29 august 2023. Sfârșit de vară canicular. Temperaturile vor fi peste cele normale, dar nu vor lipsi ploile

Temperatura aerului va fi în scădere în regiunile din vest, sud-vest, centru și nord-vest, dar în rest vremea se va menține caniculară în zonele de câmpie și local în cele de deal și de podiș, unde disconfortul termic va fi ridicat.

28 aug. 2023, 18:45
Prognoza meteo 29 august 2023. Sfârșit de vară canicular. Temperaturile vor fi peste cele normale, dar nu vor lipsi ploile

Prognoza meteo 29 august 2023. La noapte, în țară, cerul va fi variabil, dar în a doua parte a intervalului, în regiunile sud-vestice vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 55…65 km/h, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe spații mici peste 40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…21 de grade.

Prognoza meteo 29 august 2023

În țară, temperatura aerului va fi în scădere față de ziua precedentă în regiunile din vest, sud-vest, centru și nord-vest, dar în rest vremea se va menține caniculară în zonele de câmpie și local în cele de deal și de podiș, unde disconfortul termic va fi ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a țării, în zonele montane și submontane și se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii.

Aversele vor avea și caracter torențial, astfel că local – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – se vor înregistra cantități de apă însemnate (25…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp), iar pe spații mici va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de manifestări se vor semnala pe spații mai mici noaptea, iar ziua vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade pe litoral.

Citeste si Alertă meteo. România, sub avertizare de cod galben și portocaliu de temperaturi extreme, la final de august. De mâine încep ploile în jumătatea de vest a țării

În București, canicula și disconfortul termic vor persista. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo 30 august 2023

În țară, valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul precedent îndeosebi în regiunile sudice și estice, vremea se va răcori și doar în vest, sud și sud-est local va mai fi călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) în jurul valorii critice de 80 de unități. Mai ales pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în jumătatea de est a țării și la munte.

Vor fi cantități de apă însemnate (25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp) și pe spații mici vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral.

În București, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar vremea va fi călduroasă, posibil cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade. Îndeosebi ziua vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo 31 august 2023

În țară, vremea va fi ușor instabilă, dar și călduroasă la amiază în sud și sud-est. Ziua, în vestul, centrul, nordul țării, precum și la munte, iar spre seară și noaptea și în rest, pe arii restrânse vor fi temporar înnorări accentuate, averse torențiale și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 11 și 19 grade, ușor mai mari pe litoral, spre 23 de grade.

În București vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, însă seara și mai ales pe parcursul nopții vor fi înnorări accentuate și va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Citeste si Prognoza meteo. Când scăpăm de caniculă, săptămâna viitoare se anunţă furtuni

Prognoza meteo 1 septembrie 2023

În țară, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, dar se va menține ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare, iar local vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 grade în zonele depresionare și 22 de grade pe litoral.

În București, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, cu o maximă de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, dar temporar vor fi posibile ploi, în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 2, 3, 4 septembrie 2023

În țară, temperatura aerului va fi apropiată de normal, cu excepția zonelor de câmpie din sud, unde maximele vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit, iar vremea va fi călduroasă la amiază. Cu excepția primei zile, probabilitatea de ploaie va fi relativ scăzută.

În București, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, caracterizând o vreme călduroasă, cu maxime peste cele normale. Probabilitatea de ploaie va fi relativ scăzută, exceptând prima zi a intervalului.