Fenomene meteo extreme. Ploi cu tunete şi fulgere pe litoral şi viscol la munte FOTO-VIDEO

După temperaturile de primăvară de zilele trecute, vremea a schimbat foaia. În timp ce pe litoral a plouat cu tunete şi fulgere, la munte a nins ca în mijlocul iernii. Vă prezentăm câteva imagini care au susprins fenomenele meteo extreme ce au avut loc în ţara noastră. 

27 feb. 2020, 13:59

În Năvodari, judeţul Constanţa, a plouat cu gheaţă. Din cauza precipitațiilor abundente, rețelele de canalizare au cedat iar străzile s-au transformat în adevărate râuri.

(w500)

 (w500)

(w500)

La Constanţa a plouat cu tunete şi fulgere, ca în mijlocul verii. 

(w500)

(w500)

 

Cei care s-au dus la munte s-au putut bucura de zăpadă. Imaginile de mai jos au fost surprinse în localitatea Brodina, judeţul Suceava. Stratul de zăpadă va fi și mai consistent, spun meteorologii. Aceștia au anunţat că va mai ninge și în orele următoare, iar local va fi viscol. Vântul va sufla cu 70-80 km/h, în special la altitudini mari. Iarnă în toată regula este și pe Transfăgărășan, iar drumarii au intervenit. 

(w500) Transalpin

Meteorologii au emis o nouă atenţionare meteo, valabilă în intervalul 28 februarie, ora 09:00 – 29 februarie, ora 11:00. Local la munte, îndeosebi în zona înaltă, se vor semnala intensificări ale vântului și viscol. Ninsorile în general vor fi moderate cantitativ.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

Notă: Trecător ninsori vor fi și în vest și în centru, dar în general slabe cantitativ.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Mărţişorul vine cu multe grade în termometre, vremea se încălzeşte din nou în următoarele zile