Fenomenul David Popovici împlineşte 18 ani. Clubul Dinamo i-a pregătit o sărbătoare cu mii de oameni

Înotătorul David Popovici, sportivul anului în România şi vedeta incontestabilă a nataţiei mondiale, împlineşte joi 18 ani.

15 sept. 2022, 09:17
Fenomenul David Popovici împlineşte 18 ani. Clubul Dinamo i-a pregătit o sărbătoare cu mii de oameni

David Popovici a avut un 2022 fantastic, cu 13 medalii cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Elevul antrenorului Adrian Rădulescu a uimit lumea nataţiei cu ”dubla de aur” realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori.

El este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber.

Toate performanţele au fost realizate într-un interval de două luni şi jumătate.

Citeşte şi: Un angajat al lui Patrick Mouratoglou reacţionează. Ce părere are despre Simona Halep

David Popovici s-a născut în Bucureşti şi a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped pentru a corecta scolioza aflată în stadiu incipient. La vârsta de 9 ani a început să se antreneze la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot.

Popovici este elev al Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti.

Clubul CS Dinamo, la care este legitimat sportivul, a anunţat că sportivul va fi sărbătorit la meciul din EHF Champions League de la Sala Polivalentă, alături de câteva mii de suporteri.

Citeşte şi: Ministrul UDMR Eduard Novak are asigurat pe viață un venit lunar uriaș, de la statul român. Ce sumă primește politicianul