Ferme agricole, dar și pentru creșterea animalelor, scoase la vânzare în Bulgaria. Afacerile se predau la cheie

Ferme întregi pentru creșterea animalelor, dar și agricole au fost scoase la vânzare de executorii judecătorești în Bulgaria. Cei interesați pot licita pentru sere, ferme de vaci, depozite, instalații pentru procesarea laptelui și congelarea fructelor, dar și a legumelor.

10 mai 2023, 09:16
Ferme agricole, dar și pentru creșterea animalelor, scoase la vânzare în Bulgaria. Afacerile se predau la cheie

Ferme pentru creșterea animalelor și pentru legume, împreună cu utilajele adiacente, sunt scoase la vânzare de executorii judecătorești privați din Bulgaria, scrie AGROINTEL.RO.

De exemplu, cei interesați pot licita pentru o fermă de legume al cărei preț este de aproape un milion de leva (957.515,00 de leva), echivalentul a 489.998 euro. Exploatația legumicolă dispune de o suprafață de 11.574 de metri pătrați, care în anunțul public de vânzare este denumită ”seră”.  ”Licitația include și bunuri mobile corporale – o seră și un echipament de seră”.

Citește și: Fermierii au ajuns la disperare. Mulți se văd nevoiți să-și închidă fermele. ”Domnul Daea m-a lăsat fără subvenție”

Sunt și afaceri mai ieftine. O fermă agricolă în satul Plachidol, regiunea Dobrici, are un preț de pornire de 505.440 leva, adică 258.648 euro. Ferma are o suprafață de 2.185 mp, iar afacerea include și o bază frigorifică de 443,60 mp echipată pentru prelucrarea, congelarea și depozitarea fructelor și legumelor.

Cu 208.776 de leva, adică peste 106.836 euro, puteți cumpăra un teren de 12.417 de metri pătrați în satul Dyankovo, Razgrad. Pe teren este construit și un adăpost de vaci cu o suprafață de 1.613 mp, dar și un un sistem automatizat de creștere a păsărilor – hrănire, adăpare, ventilație, încălzire și răcire, iluminat, o cameră de cazane și două buncăre pentru depozitarea furajelor.

Citește și: Bani mai mulţi pentru întreprinderile româneşti afectate de războiul declanşat de Rusia în Ucraina. Ajutoarele pot ajunge până la 300.000 euro pentru ferme

O altă afacere agricolă scoasă la licitație în Bulgaria este reprezentată de un complex de creștere a ovinelor. Acesta include două clădiri agricole construite pe proprietate, care se vând la un preț inițial de licitație de 167.327,68 de leva, echivalentul a 85.626 euro, în satul Opanec, regiunea Dobrici. Proprietatea are o suprafață totală de 8.183 de metri pătrați, iar cele două clădiri au drept nedeterminat și fără redevență pentru echiparea cu panouri fotovoltaice.