Fermierii români continuă protestele, în timp ce transportatorii sunt de altă părere. ”Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt”

Fermierii își vor continua protestele în toată țara, în timp ce transportatorii vor opri protestele până luni.

20 ian. 2024, 21:19
Fermierii români continuă protestele, în timp ce transportatorii sunt de altă părere. ”Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt”

Un fermier și un transportator au vorbit despre situația protestelor din țara noastră, în direct, la Antena3.

Citește și Vești bune pentru tinerii fermieri. Finanțare de 70.000 de euro/fermă în 2024

Potrivit celor doi, fermierii își vor continua protestele în toată țara, în timp ce transportatorii vor opri protestul până luni.

„Rămânem adunați în toate colțurile țării. Oamenii devin din ce în ce mai solidari cu noi și ni se alătură din ce în ce mai mulți. Domnul Nicușor Dan, dacă ar fi fost să ne facă un bine ar fi ales una din cererile pe care noi le-am intentat sau o asociație a fermierilor. În schimb dânsul nu a ales acest lucru”, a declarat Florin Nae, fermier, potrivit Antena3.ro.

”Dacă nu vedem nicio schimbare, de luni continuă protestele”

Cristian Stoica, transportator, a spus că protestele transportatorilor se vor opri până luni, iar în cazul în care cererile nu le vor fi ascultate de către autorități, protestele se vor desfășura în continuare.

„La protestul de la București nu vom participa. Nu dorim să politizăm acest protest. Momentan am luat o pauză până luni să vedem dacă se țin de cuvânt toate părțile implicate în sensul că va scădea RCA-ul.

Domnul Grindeanu, după cum ne-a promis aseară, ne va invita marți la ora 13.00 la Ministerul Transporturilor pentru a putea vedea ce rezolvări sunt pentru Portul Constanța.

Citește și Protestul fermierilor continuă! Traseele aprobate din București și orele de desfășurare

În afară de plafonarea prețului la RCA pentru șase luni, practic nu avem nimic concret. De aceea am zis să așteptăm până luni dimineață să vedem ce acte normative sau ordonanțe de urgență se vor aproba. Dacă nu vedem nici o schimbare, de luni ne vom continua protestele”, a declarat Cristian Stoica.