Protestul fermierilor continuă! Traseele aprobate din București și orele de desfășurare

Primăria Capitalei a anunțat intervalul și traseul aprobat pentru protestul fermierilor și transportatorilor.

20 ian. 2024, 16:41
Protestul fermierilor continuă! Traseele aprobate din București și orele de desfășurare

Conform unui anunț al Primăriei Capitalei adunarea mijloacelor auto, (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de TIR) va avea loc între orele 06.00-06.30 pe Șoseaua Alexandriei, banda 1 de circulaţie l, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Citește și Protestele transportatorilor și fermierilor, ziua 9. Marcel Ciolacu anunță lista măsurilor luate pentru fermieri și transportatori: Protestele lor au fost îndreptățite!

Urmând în intervalul orar 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei.

Acestea au obligația să se deplaseze pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţă Constituţiei.

„Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piaţă Constituţiei)”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Participanții la protest, care vor ajunge fără mijloace de transport, vor intra în Piața Constituției între orele 08.30-09.30, urmând ca protestul propriu-zis să se desfășoare între orele 9:30-22:00 în piața din fața Palatului Parlamentului.

Apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor, a mai precizat Primăria Capitalei, care a aprobat derularea protestului cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi.

Ce a transmis Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a precizat că primăria a aprobat desfășurarea acestui protest în condițiile în care cererea organizatorilor a respectat condițiile legale.

„Am avut o solicitare care întrunea condițiile legale, a trebuit s-o aprobăm, cum am aprobat o mie de alte proteste”, a spus acesta.

Aprobarea pentru protest a fost acordată de către o comisie a PGMB din care fac parte și reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei.

De asemenea, cererea pentru protestul fermierilor și transportatorilor de duminică ar fi fost făcută de doi avocați apropiați de senatoarea Diana Șoșoacă, potrivit EuropaLiberă.ro.

Această cerere ar fi fost respinsă însă pentru că nu era întocmită corect.

Ulterior, prin intermediul a doi avocați, Bogdan Petre și Duțu Alexandru, a reușit să obțină aprobarea pentru protestul de duminică.

Citește și Mai multe vămi din ţară, blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece

Unul dintre avocați a declarat pentru Europa Liberă că a depus o cerere de adeziune pentru partidul SOS, condus de fosta senatoare AUR.

De asemenea, protestul de duminică are loc după ce Guvernul Ciolacu a acceptat cele mai multe dintre revendicările protestatarilor.