Fermierii vor să dea în judecată Ministerul Agriculturii din cauza scandalului cu aflatoxină

Producătorii de lapte vor să îi dea în judecată pe ministrul Agriculturii şi pe şefii de la Autoritatea Naţională Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Ei vor să-şi recupereze pierderile suferite din cauza scandalului cu lapte contaminat. Producătorii au şi avut o întâlnire, miercuri, cu ministrul Agriculturii.

27 mart. 2013, 15:51
Fermierii vor să dea în judecată Ministerul Agriculturii din cauza scandalului cu aflatoxină

La întâlnirea de la Ministerul Agriculturii, producătorii de lapte spun că oficialii guvernamentali nu au fost deschişi la varianta despăgubirilor. Astfel, o parte dintre crescătorii de vite au spus că îi vor da în judecată pe şefii de la ANSVSA şi pe ministrul Agriculturii, pe care îi consideră responsabili de scandalul aflatoxinei, informează România TV.

Producătorii de lapte se plâng că nimeni nu le mai cumpără laptele de când a izbucnit scandalul, astfel încât suferă pierderi importante. Ei vor despăgubiri de la stat pentru pagubele suferite şi dau exemplul Serbiei, care a scos porumb din rezerva de stat şi l-a oferit crescătorilor de vaci, sub forma unui ajutor.

De cealaltă parte, ministrul Agriculurii a prezentat o soluţie de viitor. România ar putea avea în câteva luni fonduri mutuale, care vor prelua anumite riscuri şi pierderi din agricultură şi care, în momentul de faţă, nu sunt plătite de societăţile de asigurări. 

Protest extrem în Ilfov. Un fermier a aruncat tone de lapte pe câmp