Fermierul Dimitrie Muscă îndeamnă românii la boicot: „Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria!”

După ce Austria s-a opus intrării României în Spațiul Schengen, a pornit un val de dezbateri publice și luări de poziții.

09 dec. 2022, 08:46
Fermierul Dimitrie Muscă îndeamnă românii la boicot: „Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria!”
Dimitrie Muscă boicotează Austria

Fermierul Dimitrie Muscă a declarat public că a decis să protesteze, după ce Austria s-a opus intrării României în Spațiul Schengen, prin mijloacele pe care le-a avut la îndemână.

Muscă a închis conturile bancare la instituția financiară cu capital austriac (BCR – parte a Erste Group) și nu va mai alimenta utilajele agricole cu combustibil de la OMV Petrom.

Citește și: Voicu Vușcan, afaceristul care va lua măsuri drastice după respingerea României în Schengen: „De la 1 ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac!”

„Sunt foarte supărat după ce am văzut încă de dimineață toate dezbaterile care au avut loc privind intrarea României în Schengen și a faptului că Austria este singura țară care nu vrea să ne dea votul. Clar am decis- și am dat drumul- de a închide conturile bancare de la cele două societăți, Combinatul Agroindustrial Curtici și Combinatul Agroindustrial Olari, de la banca cu capital austriac. De asemenea, am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom deși am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare de teren agricol și zeci de mii de porci. Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria! Fac un îndemn: trebuie să fim și buni români, buni patrioți. Noi nu trebuia să ajungem aici, dar asta este situația la ora actuală și este momentul să ne trezim”, a transmis Dimitrie Muscă, potrivit aradon.ro.

Citește și: Regele Dorin Cioabă: „Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria pentru ce au făcut României!”