Fernando Alonso, decizie CRUCIALĂ în privinţa carierei. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Fernando Alonso ar fi semnat deja cu McLaren, însă anunţul oficial întârzie din cauză că nu se ştie încă pe cine va avea coechipier, anunţă revista britanică Autosport, pe site-ul său oficial.

10 nov. 2014, 15:09
Fernando Alonso, decizie CRUCIALĂ în privinţa carierei. Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Fernando Alonso va „alerga” pentru McLaren în 2015, scrie Autosport, citând „surse apropiate” echipei engleze de Formula 1. Totuşi, încă nu se ştie numele viitorului său coechipier, alegerea urmând să fie făcută între campionul mondial Jenson Button (34 ani), locul 4 duminică în MP al Braziliei, şi danezul Kevin Magnussen (22 ani), cel mai bun debutant din acest sezon.

Alonso a lăsat deja să se înţeleagă că îl preferă pe Button. „Să sperăm că el va rămâne la McLaren”, a declarat duminică Alonso la BBC. „Este un pilot cu un foarte mare talent, un tip ca lumea”, a adăugat Alonso.

La rândul său, Button a asigurat că nu intenţionează să se oprească, dar a indicat că viitorul nu este în mâine sale. „Tot ce am de făcut este să conduc maşina cât mai rapid posibil şi să mă comport cât mai bine. Restul nu depinde decât de voi”, a spus el, subliniind în acelaşi timp că datorează frumoasa sa clasare pe locul 4 la Interlagos experienţei sale. Tânărul său coechipier a terminat pe locul 9.

Plecarea lui Alonso de la Ferrari, după cinci ani frustranţi (2010-2014), în care a ratat de două ori „la mustaţă” titlul mondial, este anunţată de două săptămâni. Ea a fost validată şi anunţată de fostul preşedinte al Ferrari, Luca di Montezemolo, care a părăsit Scuderia la mijlocul lunii octombrie, fiind înlocuit de Sergio Marchionne.

La 33 de ani, este o ultimă mare provocare ce îl aşteaptă pe Alonso, care încearcă să obţină un al 3-lea titlu mondial, la o echipă unde nu a concurat decât un singur sezon, în 2007. Sosit cu aureola de dublu campion mondial, el a închis rapid uşa, din cauza rivalităţii cu debutantul de atunci Lewis Hamilton, un produs pur al filierei McLaren, care urma să devină campion mondial în 2008.

Sezonul 2015 va fi primul al noului parteneriat dintre McLaren şi Honda, la 25 de ani după dominaţia totală a tandemului anglo-japonez în Formula 1, la sfârşitul anilor ’80, graţie lui Alain Prost şi Ayrton Senna.

Monopostul lui Alonso la Ferrari ar urma să fie ocupat în 2015 de un alt campion mondial, germanul Sebastien Vettel (Red Bull), alături de finlandezul Kimi Raikkonen, deja campion mondial în 2007 cu Ferrari şi revenit în 2014 alături de Alonso.

Venirea lui Vettel la Ferrari va fi, probabil, ultimul anunţ important referitor la cei cinci campioni mondiali de F1, până la Marele Premiu de la Abu Dhabi, care va încheia sezonul 2014, pe 23 noiembrie.