EURO 2016. Naţionala României s-a CALIFICAT, după opt ani, la turneul final

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu scorul de 3-0 ultimul meci jucat în grupa F de calificare a Campionatului European din Franţa, jucat duminică seara, în Insulele Feroe. Tricolorii încheie astfel grupa pe locul doi, care asigură prezenţa directă la turneul final.

11 oct. 2015, 13:19
EURO 2016. Naţionala României s-a CALIFICAT, după opt ani, la turneul final

FEROE-ROMANIA 0-3. Budescu a fost jucătorul care a adus liniştea suporterilor naţionalei României, care începuseră să aibă mari temeri în privinţa calificării la EURO 2016, după ultimele prestaţii ale tricolorilor. Încă din minutul 4 al partidei din Feroe, atacantul Astrei a adus golul care a adus România în avantaj pe tabelă, pentru prima oară în meciurile jucate în ultima jumătate de an.

Budescu a marcat de două ori la Thorshavn, a mai punctat o dată şi Maxim, în minutul 86, iar România a obţinut o victorie confortabilă, cu 3-0, care nu a avut în ea nimic din chinul pe care l-au trăit jucătorii şi microbiştii români în ultimele luni.

România se califică astfel din nou la un turneu final al Campionatului European, după opt ani, precedenta prezenţă consemnându-se la EURO 2008, din Elveţia şi Austria, când am fost într-o grupă de foc, cu Franţa, Olanda şi Italia.

Rezultatele de duminică: Insulele Feroe – România 0-3, Grecia – Ungaria 4-3, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1.

Clasament:

1. Irlanda de Nord  21 p

2. România  20 p

3. Ungaria 16 p

4. Finlanda 12 p

5. Insulele Feroe 6 p

6. Grecia 6 p

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 Finalul partidei, România este calificată din nou la EURO, după opt ani.

Min. 86 Grecia are 4-3 cu Ungaria, Panagiotis Kone a marcat pentru eleni, în minutul 86.

Min. 82 GOOOL Maxim, din pasa lui Bogdan Stancu. Jucătorul lui Stuttgart a marcat al treilea său gol la naţională, iar tricolorii nu mai au emoţii în privinţa calificării la EURO 2016. la Atena, Grecia – Ungaria 3-3.

Min. 76 La Atena, Ungaria conduce cu 3-2, prin golul marcat de Nemeth.

Min. 74 Budescu are şansa să facă 3-0, dar portarul gazdelor scoate de lângă bară!

Min. 57 În Grecia s-au marcat două goluri în trei minute, ungurii în minutul 54, elenii în minutul 57. Grecia – Ungaria 2-2 în momentul de faţă.

Min. 56 Hoban îi pasează lui Torje, care şutează din prima, din 20 de metri, dar peste poartă.

Min. 47 Ocazie a gazdelor, Hallur Hansson scapă singur cu Tătăruşanu, dar portarul nostru scoate cu piciorul!

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+1 Pauză în Feroe, Feroe – România 0-2!

Min. 45+1 GOOOL România! Şut senzaţional de pe dreapta, de lângă linia de margine, iar mingea se duce direct sub bară! Feroe – România 0-2!

Min. 35 Ocazie uriaşă a feroezilor, Nattestad reia pe lângă poartă din câţiva metri, poziţie centrală.

Min. 30 Adi Popa se descurcă bine în careul gazdelor, dar şutul lasă mult de dorit, trece departe de poartă.

Min. 26 Ungaria a egalat în Grecia, este 1-1, dar calificarea noastră nu e în pericol atât timp cât conducem în Feroe.

Min. 16 Pericol la poarta noastră, în urma unui corner, dar mingea trece prin faţa porţii, fără să fie reluată de vreun feroez.

Min. 13 Şut Bogdan Stancu, din afara careului. Atacantul nostru caută colţul lung, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 5 Ungaria, principala rivală a României la locul 2, este condusă la Atena, de Grecia, din minutul 5!

Min. 4 GOOOL România. Lovitură liberă executată de Torje, pe jos, în stânga, la Răzvan Raţ, acesta a trimis în centru, la marginea careului, pentru Budescu, care a şutat de la 20 de metri în stânga lui Nielsen! Feroe – România 0-1!

Min. 1 A început Insulele Feroe – România.

Echipele de start:

Feroe: 1. Gunnar Nielsen — 2. Jonas Tor Naes (căpitan), 15. Odmar Faeroe, 5. Ragnar Nattestad, 9. Gilli Soerensen — 10. Christian Holst, 14. Soelvi Vatnhamar, 16. Kaj Bartalsstovu — 6. Hallur Hansson, 8. Brandur Hendriksson — 11. Joan Edmundsson.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 16. Alexandru Mățel, 6. Vlad Chiricheș, 21. Dragoș Grigore, 3. Răzvan Raț (căpitan) — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii — 22. Adrian Popa, 20. Constantin Budescu, 22. Gabriel Torje — 19. Bogdan Stancu.

FEROE-ROMANIA LIVE VIDEO. Gazdele din Feroe sunt la capătul unei memorabile campanii de calificare, cu şase puncte acumulate până acum în grupa F preliminară de la EURO 2016, în timp ce naţionala României, după un start bun, merg în Feroe după o serie de patru egaluri consecutive consemnate anul acesta. Victoria le securizează tricolorilor locul 2 în grupă şi, implicit, calificarea directă la EURO 2016, dar şi egalul le este suficient elevilor lui Anghel Iordănescu în cazul în care Ungaria nu reuşeşte să câştige în Grecia.

FEROE-ROMANIA LIVE VIDEO. România şi Insulele Feroe s-au mai întâlnit de cinci ori până acum, toate întâlnirile fiind câştigate de naţionala noastră, ultima oară în toamna anului trecut, la Ploieşti, când tricolorii au câştigat cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Claudiu Keşeru.

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, Budescu, Stancu – Fl. Andone.

CLASAMENT GRUPA F:

1. Irlanda de Nord 20p
2. ROMÂNIA  17p
3. Ungaria  16p
4. Finlanda 11p
5. Insulele Feroe 6p
6. Grecia   3p

Programul ultimei etape, 11 octombrie: Insulele Feroe – Romania (ora 19.00), Grecia – Ungaria (ora 19.00), Finlanda – Irlanda de Nord (ora 19.00).